Biblioteksassistent


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, föreningsbidrag, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka och Kulturkvarteret. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande ca 100 medarbetare inom verksamheterna.

Är du en nyfiken och engagerad person som har erfarenhet av arbete i bibliotek? Har du en god känsla för service? Då kan du vara den vi söker!

Biblioteken i Kristianstad är öppna mötesplatser för människor oavsett ålder, social, etnisk eller annan tillhörighet och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också centra för kulturella upplevelser. Biblioteken i Kristianstad består av stadsbiblioteket, elva filialbibliotek, en utlåningsstation och bokbuss. Inom folkbiblioteksverksamheten arbetar 45 personer. 

Arbetsuppgifter

Som biblioteksassistent är du delaktig i stadsbibliotekets verksamhet genom bland annat dagligt arbete i receptionsdisken, där du möter både barn och vuxna. För att trivas hos oss ska du tycka om att möta och vägleda besökare av alla åldrar, bakgrunder och skiftande livssituationer. Du är lyhörd för vad olika biblioteksbesökare behöver hjälp med och anpassar servicenivån på ett pedagogiskt sätt. Du behöver klara en del fysiska arbetsmoment och emellanåt hög arbetsbelastning. 

Tjänsten innebär också att vara en viktig kugge i bibliotekets mediahantering, som bokuppsättning, uppackning, utrustning och lokalisering av media, cirkulation, exponering och praktiskt arbete med fjärrlån. Hantering och lokalisering av media gör du i vårt bibliotekssystem Bookit.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens, men gärna någon form av eftergymnasial utbildning. Du har arbetslivserfarenhet av att ge service i möte med människor. Du har intresse för biblioteksfrågor och litteratur. Det är meriterande om du arbetat i bibliotek, har erfarenhet av administrativt arbete eller har arbetat med litteraturförmedling.

Du kan hantera Officepaketet och har goda IT-kunskaper. Det är meriterande om du har arbetat i olika system som exempelvis Bookit. Du har god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift. Det är meriterande med engelska och något av Kristianstads övriga stora språk.

Som person är du positiv, flexibel och kreativ och kan komma med nya idéer i arbetsrelaterade frågor. Emellanåt är arbetsbelastningen lite högre och därför behöver du kunna hantera stress.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placering är centralt i Kristianstad på Kristianstad stadsbibliotek. Kvälls – och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta bibliotekschef Magdalena Jeppson på 0733-13 67 35.

Sista ansökningsdag är 2019-09-02.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer KOF-2019/616
Kontakt Magdalena Jeppson, 0733-13 67 35
Facklig företrädare Marita Johansson, Vision, 0733-13 67 68
Sara Faijersson, DIK, 0733-13 67 24
Sista ansökningsdag 2019-09-02