Enhetschef, Funktionsstöd


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Vi söker dig som har ett värdegrundsbaserat ledarskap och som vill vara med och utveckla vår verksamhet för att kunna möta nya målgrupper med brukarinflytande i fokus. I våra enhetschefstjänster för boende ingår också ett ansvar för personlig assistans.

Brukarfokus, boråd, inflytande i genomförandeplan och i vardagen är viktiga frågor att leda för dig som enhetschef i Funktionsstöd. Vi söker dig som vill vara med och utveckla våra rutiner och arbeta fram en trygg bas i våra verksamheter, en enhetschef som är uthållig i arbetet med att nå våra mål och som långsiktigt kan arbeta för att förändra kulturer.

Vi har en verksamhetsplan med tydlig färdriktning och en speglande kompetensplan som vi arbetar aktivt för att genomföra samt implementera kunskapen i verksamheten.

Som stöd för enhetschefer hos finns planerare. Varje verksamhetsområde har riktade planerare som stödjer enhetschefen med bemanning och viss administrativ avlastning.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef inom Funktionsstöd är du förvaltningens företrädare, ditt uppdrag utgår från LSS lagstiftningen. Du arbetar tillsammans med dina enhetschefskollegor och tar ansvar för din del men även för det övergripande ansvaret. Vi driver och utvecklar tillsammans arbetet för att stödja en utveckling av självbestämmande, delaktighet samt inflytande för våra kunder.

Du verkar i en politiskt styrd organisation och arbetar strategiskt för att behovet inom din enhet i relation till förvaltningens politiska uppdrag och mål. Detta genom samverkan och samarbete med olika samarbetspartners och intressenter.

Du ansvarar för en god arbetsmiljö och leder dina medarbetare i deras arbete med våra kunder. Ditt fokus kring medarbetarnas arbetsmiljö systematiskt gäller såväl organisatorisk som social arbetsmiljö och omfattar även de fysiska förutsättningarna. I uppdraget ingår budgetansvar och ett stort ansvar för en god ekonomisk planering och uppföljning. Vidare ingår ansvar för att planera, genomföra och utvärdera utifrån de kvalitetsmått som är aktuella för verksamheten.

Arbetet kräver att du håller dig uppdaterad med aktuell forskning, föreskrifter och aktuell lagstiftning. Att utveckla verksamhetens innehåll och samarbeta i övergripande samverkansforum för att ständigt kunna erbjuda våra kunder det bästa tänkbara stöd och för att kunna ge dina medarbetare bästa tänkbara redskap ingår i uppdraget. Du arbetar utvecklingsfokuserat, omvärldsbevakar, inhämtar ny kunskap, omsätter teoretiska kunskaper i praktiken och möjliggör för dina medarbetare att göra detsamma.

Som ledare skapar du förutsättningar för en god kultur, goda värderingar samt arbetsglädje. Du förespråkar ansvarstagande och delaktighet bland dina medarbetare genom att stödja och uppmuntra dem att själva hitta lösningar för sitt uppdrag.

Som enhetschef leder, utvecklar och följer du upp arbetet inom din verksamhet. Du ansvarar för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys. I rollen ingår fullständigt chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du ingår i ett mindre verksamhetsområde där du samarbetar med en handfull chefskollegor men även i ledningsgruppen för funktionsstöd.

Som ledare skapar du förutsättningar för en god kultur, goda värderingar samt arbetsglädje. Du förespråkar ansvarstagande och delaktighet bland dina medarbetare genom att stödja och uppmuntra dem att själva hitta lösningar för sitt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som svarar mot ansvarsområdet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du utbildning i förändringsledning, strategiskt ledarskap, lösningsfokuserad samtalsmetodik, kommunal syrning och/eller ekonomistyrning-personal är det meriterande liksom utbildning inom funktionshinderområdet.

Rollen kräver att du har chef/ledarerfarenhet med god kännedom om gällande lagstiftning. Du har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsnedsättningar. Vi vill också att arbetsmiljöansvar har ingått i din ledarerfarenhet. Din tidigare erfarenhet av budgetansvar, analys och uppföljning i syfte att styra och leda kommer väl till pass i arbetet. 

Arbetet kräver att du har god datorvana, god kommunikationsförmåga och att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av procapita, från lättläst eller anpassad kommunikation samt system inom HR, ekonomi, bemanning och planering. B-körkort är ett krav.

Som person är du prestigelös och utvecklar genom att involvera, motivera, stödja och skapa tydliga beslut. Du har god förmåga att samarbeta och samverka internt såväl som externt och tar ansvar för verksamheten ur ett större perspektiv. Ditt arbete är utvecklingsinriktat, du kan planer och fatta beslut. Ett ledarskap präglat av lyhördhet, mod, tydlighet och strategisk höjd.

Som person har du förmåga att skapa en god arbetsmiljö, du är resultatinriktad och uthållig. Vidare har du förmåga att samarbeta med olika aktörer internt och externt. Ditt arbete är utvecklingsinriktat och du har mod och förmåga att fatta beslut. Du kan prioritera och planera och samtidigt ställa om efter verksamhetens långsiktiga behov men också de dagliga förutsättningarna.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder tre tillsvidareanställningar på heltid med placering på funktionsstöd, centralt  i Kristianstad. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Aja Pettersson, 044-13 27 61. Under veckorna 32 och 33 verksamhetschef Susanne Rosenström, 044-13 57 26.

Sista ansökningsdag är 2019-08-26.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2019/613
Kontakt Aja Pettersson, 044-13 27 61
Susanne Rosenström, 044-13 57 26
Facklig företrädare Vision, 044-13 48 83
Kommunal, 010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2019-08-26