Bibliotekarie till Fjälkinge bibliotek


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, föreningsbidrag, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka och Kulturkvarteret. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande ca 100 medarbetare inom verksamheterna.

Biblioteken i Kristianstad är öppna mötesplatser för människor oavsett ålder, social, etnisk eller annan tillhörighet och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också centra för kulturella upplevelser. Biblioteken i Kristianstad består av Stadsbiblioteket, 11 filialbibliotek, 1 utlåningsstation och Bokbuss. Inom folkbiblioteksverksamheten arbetar ca 45 personer.

I Fjälkinge där största delen av tjänsten är förlagd, bor cirka 1 700 invånare. Fjälkingefilialen är integrerad i en F-9 skola och förskola finns på orten.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att ge stöd och hjälp till bibliotekets användare under bibliotekets öppettider i Fjälkinge. I tjänsten ingår att driva och utveckla biblioteksverksamheten, ansvara för biblioteksservice till vård och omsorgsboendet samt driva barnbiblioteksverksamheten på orten i samarbete med förskolan och skolans bibliotekarie. Att handha grupper, sagostunder, bokprat samt barn och vuxenprogram ingår också i tjänsten.

I tjänsten ingår också sedvanliga bibliotekarieuppgifter inom den uppsökande avdelningen. Helgtjänstgöring förekommer på Kristianstads stadsbibliotek.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och erfarenhet av biblioteksarbete. Erfarenhet av barnbiblioteksarbete samt biblioteksarbete inom den uppsökande verksamheten är meriterande. Då du kommunicerar mycket i ditt arbete behöver du behärska svenska i tal och skrift och det är en fördel om du även kan kommunicera på engelska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i Book-It.

Arbetet kräver att du har god kommunikationsförmåga samt är bra på att skapa kontakter och bygga nätverk. Du är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Att du är drivande och flexibel är egenskaper som också är viktiga för tjänsten.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2019-12-01.

Om du blir erbjuden anställning ska ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas före anställning enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll för arbete som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande bibliotekschef Mona Haglund, 0733-13 67 17.

Sista ansökningsdag är 2019-08-07.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer KOF-2019/580
Kontakt Mona Haglund, 0733-13 67 17
Facklig företrädare Sara Faijersson, DIK, 0733-13 67 24
Sista ansökningsdag 2019-08-07