Barnskötare, Arkelstorps förskola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Våren 2020 står vår nya förskola klar. Är du intresserad att vara med utveckla verksamheten är du välkommen att söka. Du gillar utmaningar och tänker lösningsfokuserat. Du deltar aktivt i barnens lek för att inspirera och vägleda. På Arkelstorps förskola får du möjlighet till utveckling och lärande i en stabil personalgrupp om 20 personer.

Vi tar ansvar för ett gott bemötande som trygg och hållbar framtid. Vi är modiga och utmanar lärandet med kvalitet och ser styrkan i varandras olikheter.

Arbetsuppgifter

I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet. Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande alternativt minst 2500 gymnasiepoäng med godkänt betyg i svenska, engelska och matematik. Du har dokumenterad erfarenhet från arbete som barnskötare. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter eller erfarenhet från annat arbete är meriterande.

I ditt arbete kan du stimulera barnen i deras utveckling och välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med. Att du har empatisk förmåga och god samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning för att fungera i arbete som barnskötare.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2019-08-01. Din placering är Arkelstorps förskola. När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta förskolechef Susanne Hjort Strandmark på telefon 0733-13 43 65.

Sista ansökningsdag är 2019-06-28.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/527
Kontakt Susanne Hjort Strandmark, förskolechef, 0733-13 43 65
Facklig företrädare Kommunal, 010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2019-06-28