Kurator, Slussen


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Slussen är en mottagningsenhet för nyanlända familjer som kommit till Sverige och bosatt sig i Kristianstad. Föräldrar och barn/ungdomar i åldrarna 1-19 år deltar i verksamheten enligt speciellt program inför start i förskola och skola. Sociala – och pedagogiska kartläggningar av barnen genomförs och eleverna och föräldrarna deltar i föräldrautbildning och får information om det svenska samhället. På Slussen arbetar idag tolv medarbetare.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i ett arbetslag som består av pedagoger, kuratorer, skolsköterska, administratör och tolkar. Som kurator ansvarar du för att göra sociala kartläggningar av barnen/eleverna på Slussen genom enskilda samtal med vårdnadshavare och barn. Du håller också i samhällsinformation till föräldrar i grupp och ansvarar för vissa gruppaktiviteter med barn. Arbetet förutsätter nära samarbete med andra professioner på och utanför arbetsplatsen. Du får varierande arbetsdagar med stor möjlighet att själv påverka innehållet. Du förväntas att vara väl insatt i frågor rörande nyanlända och får goda möjligheter till fortbildning på området. Du kommer att vara delaktig i utvecklingsarbete kring mottagandet av nyanlända i den egna förvaltningen och i samarbete med andra organisationer. Som kurator har du extern handledning och arbetsplatsen har hälsoaktivitet för personalen i det dagliga schemat.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller annan examen på minst kandidatnivå som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha arbetslivserfarenhet som socionom/beteendevetare eller motsvarande minst 1 år. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med nyanlända och mångkulturella grupper samt arbete med barn och ungdomar.

Tjänsten kräver att du har god kommunikationsförmåga samt goda kunskaper i svenska och engelska. Vi ser gärna att du även har vana av att prata inför grupper. Du behöver goda kunskaper i Office-paketet. Vi lägger stor vikt vid att du har god samarbetsförmåga och är flexibel med ett respektfullt bemötande.

Anställningsvillkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Slussen/vilans skola. Tillträde efter överenskommelse.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. 

Sista ansökningsdag 2019-06-18

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Kristian Nilsson på tfn 0733-134151.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/513
Kontakt Kristian Nilsson, 0733-13 41 51
Facklig företrädare Lena Christensen, skyddsombud, 044-132311
Charlotte Fundin, Lf , 044-132311
Sista ansökningsdag 2019-06-18