Elevassistent Rinkaby skola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Rinkaby skola är en verksamhet med hög trivsel och hög måluppfyllelse. Vi arbetar för att skapa trygghet, trivsel och för att nå en Vi-känsla. På skolan utgår vi från elevernas förförståelse, erfarenheter och intresse i undervisningen och har höga förväntningar på eleverna. Då vi har små klasser får lärarna mycket tid för den enskilde eleven. På skolan har vi ett starkt och gott kollegialt samarbete och arbetar tillsammans för att utveckla vår verksamhet!  Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som elevassistenter arbetar du med att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. I arbetet ingår att skapa en trygg miljö och ramar för eleverna så att de kan fokusera på studierna och möjliggöra att eleverna utvecklar relationerna sinsemellan. Arbetet fördelas på både skola och fritidshem.

Elevassistenten stöttar elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster och på fritids, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter och har ett mycket nära samarbete och tät kommunikation med lärare och övriga elevassistenter för att tillsammans sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap. Förståelse för varandras professionella roller är av största vikt.

Arbetet innebär ständig uppmärksamhet, analys och förståelse för situationer i och utanför klassrummet. Du har uppmärksamhet på elevernas prestationer och utveckling för att kunna förmedla detta vidare till ansvarig lärare.

Kontakter och samarbete med vårdnadshavare är en del av arbetet. Du medverkar till arbetsplatsens utveckling och ansvarstagande för egen personlig kompetensutveckling. I särskolan ingår även kontakter med habilitering. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande med elever med större fysiska funktionsnedsättningar eller med utåtagerande elever. I arbetet kan det ingå självständigt pedagogiskt arbete med elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har något av följande:

  • godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande utbildning
  • godkänt betyg från gymnasieutbildning tillsammans med påbyggnadsutbildning med specialpedagogiskt innehåll som elevassistent/personlig assistent, exempelvis assistentutbildning från Furuboda, vuxenutbildning, folkhögskola eller YH.
  • barnskötar/elevassistentutbildning via vuxenutbildning om minst 1300 poäng. 

Du har godkänt gymnasiebetyg i svenska/svenska som andraspråk 1 och 2 (200p), engelska 5 (100p) och matematik 1a/b/c (100p). Det är meriterande om du har arbetat som elevassistent eller med liknande arbetsuppgifter. Det är även meriterande om du har arbetat med personer med funktionsnedsättningar. Empatisk förmåga och god samarbets- och kommunikationsförmågahar du.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under 2019-08-19--2019-12-20. Placering är i Rinkaby. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Filip Strandqvist på 0733-13 48 07.

I denna rekrytering gör vi löpande urval vilket innebära att vi kallar till intervju löpnade och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista visningsdag på annonsen som är 2019-06-19. Så välkommen med din ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/500
Kontakt Filip Strandqvist, 0733-13 48 07
Sista ansökningsdag 2019-06-19