Kulturproducent, inriktning Kulturnyckeln


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, föreningsbidrag, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka och Kulturkvarteret. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande ca 100 medarbetare inom verksamheterna.

Kulturhuset Barbacka, ett kommunalt kulturhus med inriktning barn och unga, utlyser nu ett vikariat till en nyckelbefattning. Kulturnyckeln, som är en generös och ambitiös modell för att nå alla kommunens barn, ska förvaltas och utvecklas vidare. Vi behöver därför en erfaren och kvalitetsinriktad producent. Vår breda verksamhet - med Kulturnyckeln, med kursverksamheten och huset som en välfungerande mötesplats gör att Barbacka spelar en stor roll för kulturlivet i nordöstra Skåne. Vi är en nyfiken, gränstänjande verksamhet som alltid har barnperspektivet främst.

Gå gärna in och läs mer om barbacka på www.barbacka.se 

Arbetsuppgifter

Du har ansvar för planering, genomförande och uppföljning inom Kulturnyckeln. Häri ingår inköp av scenkonst, musik och film, planering och rekrytering till workshops och pedagogiska program samt till kompetensutveckling riktad till skolans pedagoger. Arbetet omfattar både det kortsiktiga genomförandet och långsiktig planering med 1-2 års horisont.

Du har ekonomiskt ansvar inom dina arbetsområden, lokal-, tid- och viss bemanningsplanering, uppföljning och utvärdering. Vidare ingår du i olika nätverk och samarbetsgrupper och har ett nära samarbete med samordnaren för Kulturnyckeln, kulturadministratören samt med husets egna pedagoger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom kulturområdet med inriktning konstarter eller erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har bred orientering inom kulturområdet med fokus på barn och unga, erfarenhet som inköpare och/eller arrangör av scenkonst riktad till barn och unga samt god kunskap om förskolans och skolans uppdrag och arbetssätt. Rollen kräver erfarenhet av ekonomiskt ansvar, budget och arbete med kontrakt och avtal liksom vana att arbeta med långsiktig framförhållning. Arbete med Kulturgaranti och Skapande skola, erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och normkritiskt arbetssätt är meriterande.
Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har goda kunskaper i Officepaketet, framför allt Word och Excel.

Som person är du kommunikativ, strukturerad och noggrann samt analytisk och konsekvenstänkande. Du har självständig beslutsförmåga, är lösningsfokuserad, utvecklingsinriktad, drivande och flexibel. 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder ett vikariat 2019-08-19--2020-07-31. Tjänsten är på heltid med placering på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad.

När du blir erbjuden anställning ska ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas  enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll för arbete som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lina Campbell, 044/0733-13 54 31.

Sista ansökningsdag 2016-06-24.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Löneform månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer KOF-2019/485
Kontakt Lina Campbell, enhetschef, 0733-13 54 31
Facklig företrädare Charlotta Vinberg Kronbäck, DIK, 0733-13 56 45
Sista ansökningsdag 2019-06-24