Bibilotekarie till Tollarps bibliotek och Stadsbiblioteket


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, föreningsbidrag, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka och Kulturkvarteret. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande ca 100 medarbetare inom verksamheterna.

Biblioteken i Kristianstad är öppna mötesplatser för människor oavsett ålder, social, etnisk eller annan tillhörighet och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också centra för kulturella upplevelser. Biblioteken i Kristianstad består av Stadsbiblioteket, 11 filialbibliotek, 1 utlåningsstation och Bokbuss. Inom folkbiblioteksverksamheten arbetar ca 45 personer.

Kristianstads bibliotek har en organisation bestående av utvecklingsteam där du kommer att ingå i ett av dem. Teamen är Media, Digital, Mötesplatsen och Barn och Unga.

I Tollarp där en del av tjänsten är förlagd, bor ca. 3.200 invånare. Det finns en kommunal skola, en friskola samt tre förskolor på orten. På orten verkar också en aktiv föreläsningsförening.

Arbetsuppgifter

Som bibliotekarie i Tollarp ger du stöd och hjälp till bibliotekets användare under bibliotekets öppettider. Tillsammans med den andra bibliotekarien på Tollarps bibliotek ska du driva och utveckla biblioteksverksamheten. Du arbetar också med barnverksamheten på orten i samarbete med skolor och förskolor. Hos oss ansvarar du för grupper, sagostunder, bokprat samt barn och vuxenprogram.

I tjänsten ingår också sedvanliga bibliotekarieuppgifter på avdelningen "Barn och unga" på Stadsbiblioteket såsom tjänstgöring i Barn och Ungas informationsdisk, deltagande i sagostunder, bokprat och gruppbesök. Helgtjänstgöring förekommer på Kristianstads stadsbibliotek.

Kvalifikationer

Vi söker dig med god kommunikationsförmåga som är bra på att skapa kontakter och bygga nätverk. Givetvis är du serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Att vara driven och flexibel är egenskaper som också är viktiga för tjänsten.

Du som söker har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av biblioteksarbete liksom om du tidigare har arbetat med barnboksverksamhet. Då du kommunicerar mycket i ditt arbete vill vi att du behärskar svenska i tal och skrift och det är en fördel om du även kan kommunicera på engelska. Det är en fördel om du även har erfarenhet av arbete i Book-It.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2019-09-01.

När du blir erbjuden anställning ska ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas före anställning enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll för arbete som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande bibliotekschef Mona Haglund på telefon 0733-13 67 17.

Sista ansökningsdag är 2019-06-03.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer KOF-2019/419
Kontakt Mona Haglund, 0733-13 67 17
Facklig företrädare Sara Faijersson, DIK, 0733-13 67 24
Sista ansökningsdag 2019-06-03