Förskollärare i förskoleklass, Fjälkinge skola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du arbeta på en positiv arbetsplats? Välkommen till oss på Fjälkinge skola!

Vi söker dig som är utbildad förskolelärare och vill arbeta i F-klass och vill arbeta tillsammans med oss med att forma positiva och kunniga elever.

Som anställd i Fjälkinge skola arbetar du med engagerade kollegor och tillsammans med dem skapar du en miljö och undervisning som för eleverna framåt.

På Fjälkinge skola kommer du att tillsammans med två kollegor ansvara för undervisningen i F-klassen. F-klassen delas sedan upp i två grupper där ni ansvarar för varsin grupp. På skolan ingår du också i arbetslag F-3.

Det går ca 420 barn på skolan och 50 pedagoger arbetar på Fjälkinge skola. Till skolan ingår även skolsköterska, kurator, städ- och matpersonal, bibliotekarie, elevassistenter och vaktmästare. I ledningsorganisationen finns två rektorer för skolår F-9 och skolbarnomsorg.

 

Arbetsuppgifter

Du fungerar som en bro mellan förskola och grundskola. Där du har en fot i förskolans läroplan och en i grundskolans läroplan. Utifrån de båda pedagogiska inriktningarna och elevernas behov utformar du undervisning som utmanar, entusiasmerar och stimulerar elevernas lust att lära och som skapar förutsättningar för möjlighet till inflytande.

I arbetet ingår att aktivt skapa språklig medvetenhet, koppla leken till lärandesituationer och att bidra till en smidig och planerad övergång från förskola till förskoleklass och grundskola. Eleverna erbjuds en trygg miljö som grundar sig på ömsesidig respekt där det ges möjlighet att skapa och bibehålla goda sociala relationer.

Du är en tydlig pedagogisk ledare som har förmåga att skapa relation till eleverna, vårdnadshavare och övriga samarbetspartners som karakteriseras av ömsesidig respekt, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. I din roll ingår det att bedöma och dokumentera den enskilde elevens behov samt bidra till kollegialt lärande, utveckling och systematisk reflektion över både enskilt och gemensamt arbete.

Utöver arbete i förskoleklass ingår arbete vissa för- och eftermiddagar i fritidshem. För att verksamheten ska följa en röd tråd ingår även samarbete mellan förskoleklass och fritidshem.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i förskoleklass. Vi ser gärna att du har arbetat för förskollärare i förskoleklass alternativt arbetat som pedagog i förskolan och/eller grundskolan.

Vidare ska du ha förmåga att utmana eleven utifrån dess förutsättningar och kan skapa lust och engagemang för lärande och lärmiljön. Arbetet kräver att du kan se möjligheter och utvecklingsbehov på både individ som gruppnivå samt att du kan planera och dokumentera verksamheten. Förmåga att analysera och reflektera över lärandesituationen och det egna ledarskapet krävs liksom att verka för ett kollegialt lärande. Du bör kunna sätta tydliga gränser, skapa strukturerade lektioner och samtidigt vara flexibel i undervisningen.

Du kan skapa förtroendefulla relationer, genom att vara kommunikativ och lyhörd med kontakter både inom som utom skolan. Du bör ha förmåga att stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår.

Rollen kräver att du kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i ditt eget arbete. Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare och är väl insatt i förskolans och skolans läroplan, Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken.


Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Fjälkinge skola med tillträde 2019-08-14.


För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Jönsson, rektor på telefon 0733-136679.

Sista ansökningsdag är 2019-05-22

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/398
Kontakt Anders Jönsson, 0733-136679
Facklig företrädare Anja Nilsson, LR, 0760-252691
Sista ansökningsdag 2019-05-22