Enhetschef, barn och ungdom


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla vår verksamhet för att möta nya målgrupper och dess behov med ett brukarinflytande i fokus. Detta gör du genom ett värdebaserat ledarskap!

Funktionsstöd utökar sin verksamhet bland annat med fler chefer. Vi är i en expansiv fas med många nya målgrupper och öppnar därför ytterligare ett barnboende. Tillsammans med en chefskollega för det befintliga barnboende driver ni vår barn- och ungdomsverksamhet framåt. En spännande resa med glädjeämnen såväl som utmaningar!

Funktionsstöd jobbar aktivt med brukarfokus, boråd, där inflytande i genomförandeplan i vardagen ligger oss varmt om hjärtat samtidigt som vi har en verksamhetsplan med tydlig färdriktning och en speglande kompetensplan. Känner du dig hemma i denna typ av verksamhetsfrågor är du rätt person för oss!

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala HR-, ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet. I befattningen ingår personal och budget ansvar.

Arbetsuppgifter

Fullständigt chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö.

Du leder, utvecklar och följer upp arbetet inom din verksamhet där målgruppen är allt från små barn till unga vuxna. Vidare ansvarar du för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys. Inom barnområdet sker en snabb utveckling, den psykiska ohälsan ökar och kravet på samverkan och samarbete mellan olika aktörer är därför stort.

Du ingår i ett mindre verksamhetsområde där du samarbetar med en handfull chefskollegor och du ingår också i ledningsgruppen för Funktionsstöd.

Som enhetschef inom Funktionsstöd är du omsorgsförvaltningens företrädare, men ditt uppdrag utgår från LSS lagstiftning. Tillsammans med kollegor, medarbetare och verksamhetschef driver du och utvecklar verksamheten mot målet att öka, självbestämmandet, delaktigheten samt inflytandet för våra kunder.

Medarbetarnas fysiska såväl som psykosociala arbetsmiljö är viktig för dig och du arbetar gärna tillsammans med dem kring social dokumentation, handlingsplaner samt genomförandeplaner. Du är prestigelös som person och har förmågan att prioritera och fatta beslut, är resultatinriktad och skapar förutsättningar för arbetsglädje genom din tydlighet som chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som svarar mot ansvarsområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du utbildning i förändringsledning och ledarskap är det meriterande liksom utbildning inom funktionsstödsområdet barn.

Rollen kräver att du har erfarenhet som chef/ledare och goda kunskaper i gällande lagstiftning. Vi vill också att arbetsmiljöansvar har ingått i din ledarerfarenhet. Din tidigare erfarenhet av budgetansvar, analys och uppföljning i syfte att styra och leda kommer väl till pass. Vi ser gärna att du har erfarenhet från förändringsledning och från politiskt styrd verksamhet samt från LSS lagstiftning/barn- och ungdom och/eller barnpsykiatri.    

Arbetet kräver att du har god datorvana, god kommunikationsförmåga och att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från lättläst eller anpassad kommunikation. B-körkort är ett krav.

Som person är du prestigelös och utvecklar genom att involvera, motivera, stödja och skapa tydliga beslut. Du har god förmåga att samarbeta och samverka internt såväl som externt och tar ansvar för verksamheten ur ett större perspektiv. Ditt arbete är utvecklingsinriktat, planerat och du kan fatta beslut. Ett ledarskap präglat av lyhördhet, mod, tydlighet och strategisk höjd.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse. Din placering är på funktionsstöd, med placering i Kristianstad.

Om du blir erbjuden anställning inom Funktionsstöd behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Susanne Rosenström, verksamhetschef på telefon 044-13 57 26.

Sista ansökningsdag är 2019-05-26.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2019/374
Kontakt Susanne Rosenström, verksamhetschef, 044-13 57 26
Facklig företrädare Annika Lovèn, Vision, 044-13 48 83
Viktoria Johansson, SACO , 0728-85 78 00
Rebecca Lejon, Kommunal, 044-13 48 80
Sista ansökningsdag 2019-05-26