Bibliotekarie med ansvar mot barn och unga


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, föreningsbidrag, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka och Kulturkvarteret. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande ca 100 medarbetare inom verksamheterna.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, föreningsbidrag, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka och Kulturkvarteret. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande ca 100 medarbetare inom verksamheterna.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bibliotek, simhallar, övriga idrottsanläggningar, fritidsgårdar, föreningsbidrag, teater, Kulturkvarteret mm. Vi arbetar över ett brett fält och vi är för närvarande ca 100 personer inom verksamheterna.

Biblioteken i Kristianstad är öppna mötesplatser för människor oavsett ålder, social, etnisk eller annan tillhörighet och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också centra för kulturella upplevelser. Biblioteken i Kristianstad består av Stadsbiblioteket, 11 filialbibliotek, 1 utlåningsstationer och Bokbuss. Inom folkbiblioteksverksamheten arbetar ca 45 personer.

Kristianstads bibliotek har en organisation bestående av utvecklingsteam. Teamen är Media, Digitala, Mötesplatsen och Barn och Unga. Du kommer att leda och ingå i team Barn och Unga. Organisationen är i en utvecklingsprocess.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad och utåtriktad barnbibliotekarie som vill driva barnverksamheten i organisationens Barn och unga-team och på Kristianstads stadsbibliotek. På biblioteken i Kristianstad arbetar vi just nu med spännande frågor som biblioteksrummet och biblioteket utanför rummet, förskolebibliotek och Barnkonventionen.

Tillsammans med övrig personal på stadsbibliotekets avdelning för Barn och Unga arbetar du med lässtimulerande arbete och programverksamhet. Här ingår informationspass i barndisken, bokprat, ljud- och ljussagor, visningar samt samarbete med barnhälsovård, barnomsorg, skola och övriga barnkulturinstitutioner. Du har ett särskilt ansvar för bibliotekens del i kommunens kulturgaranti Kulturnyckeln.

Du leder också verksamheten i organisationens Barn och unga-team och sitter i bibliotekets samordningsgrupp med chefer, övriga teamledare och kommunikatör.

Kvalifikationer

Du som söker har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt erfarenhet av barnbiblioteksarbete. Vi ser gärna att du har god kunskap om barn- och ungdomslitteratur samt erfarenhet av samordning alternativt projektledning. Eftersom det händer mycket inom biblioteksvärlden är omvärldsbevakning en självklarhet för dig.

Det är viktigt att du är genuint intresserad av att arbeta med barn och unga, har pedagogisk förmåga och vill utveckla verksamheten för denna målgrupp. Vi vet att du är relationsskapande, har samarbetsförmåga och kan bygga nätverk, samt är tydlig och strukturerad. Som person är du även självständig och drivande med förmåga att leda.

Du behärskar svenska både i tal och skrift då kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete och det är meriterande om du kan kommunicera på engelska och på något av Kristianstads övriga stora språk. Du har erfarenhet av Office-paketet och för tjänsten är det en fördel med goda IT-kunskaper.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Din placering är på stadsbiblioteket. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt LAG 2013:852. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magdalena Jeppson, bibliotekschef på telefon 0733-13 67 35.

Sista ansökningsdag är 2018-05-26.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer KOF-2019/372
Kontakt Magdalena Jeppson, bibliotekschef, 0733-13 67 35
Facklig företrädare Karin Gustafsson, DIK, 044-13 67 20
Sista ansökningsdag 2019-05-26