Förskollärare i förskoleklass, Kulltorpskolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Brinner du för att vara med och utveckla skolan tillsammans med dina kollegor?

Kulltorpskolan är idag den lilla skolan som stadigt växer och vid skolstart ht-19 är en tvåparallellig F-6 skola. Den är belägen i ett lugnt och vackert villaområde i utkanten av Kristianstad. På skolan finns vårt resurscentrum som heter Solsidan. Detta är en alternativ verksamhet som arbetar med specialpedagogiska metoder. Vi arbetar utifrån ett flexibelt tänkande och hjälper såväl den enskilde eleven som större grupper med vad de behöver just där de befinner sig i sitt lärande.

På skolan finns en stor fritidsverksamhet. Vi har två avdelningar för förskoleklass och årskurs 1, två avdelningar för årskurs 2-3, och en fritidsklubb för årskurserna 4-6.

Nu söker vi en förskolelärare som vill vara med i vårt team. Är det du?

Arbetsuppgifter

Du fungerar som en bro mellan förskola och grundskola. Där du har en fot i förskolans läroplan och en i grundskolans läroplan. Utifrån de båda pedagogiska inriktningarna och elevernas behov utformar du undervisning som utmanar, entusiasmerar och stimulerar elevernas lust att lära och som skapar förutsättningar för möjlighet till inflytande.

I arbetet ingår att aktivt skapa språklig medvetenhet, koppla leken till lärandesituationer och att bidra till en smidig och planerad övergång från förskola till förskoleklass och grundskola. Eleverna erbjuds en trygg miljö som grundar sig på ömsesidig respekt där det ges möjlighet att skapa och bibehålla goda sociala relationer.

Du är en tydlig pedagogisk ledare som har förmåga att skapa relation till eleverna, vårdnadshavare och övriga samarbetspartners som ka-rakteriseras av ömsesidig respekt, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. I din roll ingår det att bedöma och dokumentera den enskilde elevens behov samt bidra till kollegialt lärande, utveckling och systematisk reflektion över både enskilt och gemensamt arbete.

Utöver arbete i förskoleklass ingår arbete vissa för- och eftermiddagar i fritidshem. För att verksamheten ska följa en röd tråd ingår även samarbete mellan förskoleklass och fritidshem.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i förskoleklass. Du har arbetat som förskollärare i förskoleklass och har  erfarenhet av arbete inom specialpedagogiska arbetsmetoder. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med elever med funktionsvariatoner. Vidare ska du ha förmåga att utmana eleven utifrån dess förutsättningar och kan skapa lust och engagemang för lärande och lärmiljön. Arbetet kräver att du kan se möjligheter och utvecklingsbehov på både individ som gruppnivå samt att du kan planera och dokumentera verksamheten. Förmåga att analysera och reflektera över lärandesituationen och det egna ledarskapet krävs liksom att verka för ett kollegialt lärande.

Du kan skapa förtroendefulla relationer, genom att vara kommunikativ och lyhörd med kontakter både inom som utom skolan.

Rollen kräver att du kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i ditt eget arbete. Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare och är väl insatt i förskolans och skolans läroplan, Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken.


Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start 2019-08-14. Placering är på Kulltorpsskolan. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Roger Dehlén på 0733-13 62 96

I denna rekrytering har vi löpande urval vilket innebär att vi kallar till intervju löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista visningsdag för annonsen som är 2019-06-02. Så välkommen med din ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/316
Kontakt Roger Dehlén, 0733-136296
Facklig företrädare Birgitta Larsson, Lärarförbundet , 0708-47 79 04
Sista ansökningsdag 2019-06-02