Sandra, lärare årskurs 4-6

Lusten att lära gjorde att Sandra Wedelin valde läraryrket och på hennes lektioner kan det mesta hända. Genom att använda sig av lek och spel väcker hon intresse hos eleverna som gör det lättare för kunskapen att fastna.

Sandra Wedelin är lärare på årskurs 4-6 på Parkskolan
Sandra Wedelin är lärare på årskurs 4-6 på Parkskolan

– Jag har alltid sagt att jag vill bli den lärare jag själv aldrig fick. Under min skolgång var det vanlig katederundervisning som gällde och jag hade svårt att lära mig saker på det sättet. Jag vill visa mina elever att det går att ha roligt och samtidigt lära sig, säger Sandra Wedelin.
Sandra är utbildad lärare i årskurserna 4–6 och arbetar sedan ett halvår tillbaka som lärare i årskurs 5 på Parkskolan i Kristianstad. På Sandras lektioner är det extra mycket fokus på lek och spel. Eleverna får möjlighet att ta till sig ny kunskap genom att bland annat leka Jeopardy och spela memory.

Självklart yrkesval

Mycket av Sandras tid, även utanför skolan, går åt till att hitta på nya sätt att leka och utmana eleverna i undervisningen. För henne var det självklart att hoppa på lärarutbildningen på Högskolan i Kristianstad och efter snart fyra år i yrket trivs hon som fisken i vattnet.

– Jag kan inte se mig själv som något annat än lärare. Det är ett fantastiskt givande yrke, att få möta eleverna och se dem växa är det allra bästa. Känslan när en elev förstår någonting och polletten trillar ner är obetalbar.
Sandra undervisar sin klass i svenska, engelska och SO. Engelska är favoritämnet, både att lära ut och att lära sig själv.
– Jag har alltid tyckt att det har varit kul att lära mig prata på ett annat språk, att kunna föra sig utomlands, lära sig slangord och förstå utländska tv-serier och filmer.
Läraryrket är intensivt och när Sandra är ledig gillar hon att ta det lugnt. På fritiden blir det mycket promenader sam-tidigt som hon lyssnar på podcasts. Favoriten är ”Fråga Anders och Måns” men det hinns också många andra humorpodcasts.
– Jag lyssnar nog betydligt mer på podcast än vad jag lyssnar på musik. Det blir 3–4 nya avsnitt i veckan och jag lyssnar också gärna om gamla avsnitt.

Ordning och reda

Förutom podcasts läggs även mycket tid på hemmet. Ordning och reda är viktigt och i alla skåp och lådor är prylarna noggrant utplacerade.
– För mig är det viktigt att varje sak har sin plats och jag tycker om att organisera och sortera.
Och det är inte bara hemma som Sandra har ordning och reda. I hennes klassrum på Parkskolan står saxar, tejprullar och färgpennor på rad och hennes känsla för organisering har också börjat smittat av sig på eleverna.
– De flesta är noga med att lägga tillbaka saker på rätt plats. Eleverna har märkt att det är skönt att slippa springa runt och leta efter grejer. Det blir en trygghet som gör det lättare för dem att fokusera på lärandet.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.