Linda, stödassistent

När Linda Olsson var ung var framtidsdrömmen oklar, men idag kan hon inte tänka sig ett annat jobb. Serviceboendet Mäster Jörgen är som hennes andra hem.

Linda har arbetat inom omsorgen sedan 1998 och på stöd- och serviceenheten på Mäster Jörgen sedan 2010. Arbetet som stödassistent ger henne möjlighet att bidra till människors utveckling och självständighet, vilket är bland det hon brinner för mest.

– När jag kan hjälpa till är det så man får rysningar, säger Linda.

Hon planerar, har hand om möten och är en hjälpande hand för boende med intellektuell funktionsnedsättning. Inom omsorgen byts begrepp hela tiden, så det gäller att vara beredd på skiftningarna. Handikapp, funktionsvariation, boende, kunder, deltagare – begreppen är många och olika laddade men hon tycker inte man ska vara rädd för att fråga om man skulle undra.

Vill lära sig ännu mer

Mäster Jörgen ser hon som sitt andra hem, eftersom hon umgås så ofta med sitt arbetslag och sina boende. De lagar mat tillsammans, bowlar och åker på utflykter, vilket inte är särskilt annorlunda från Lindas fritid. På fritiden älskar Linda att träna ihop med hela familjen och testa nya maträtter.  Ett särskilt intresse är att bjuda hem vännerna på middag med spel och frågesport. Hon tycker om värdskapet och berättar att om hon inte hade arbetat inom omsorgen hade hon troligtvis arbetat med evenemang.

Men att byta jobb finns det inga planer på. I framtiden vill hon fortsätta att utveckla nya sätt att arbeta inom omsorgen och ständigt bli bättre inom sitt yrke.

– Min ryggsäck är inte fylld än. Jag har redan mycket i den men jag har mycket kvar att lära, säger Linda.

Hon nämner att hennes chef ger tid för utbildning och att kommunen får henne att känna sig behövd och lyssnad på. Skulle hon vara ledig ett par dagar får hon massor av kärlek från sina boende när hon kommer tillbaka. Linda trivs som fisken i vattnet.

Lugnet i naturen

Lindas bästa stunder av avkoppling är när hon får vara i naturen, som när hon kommer ut till havet eller andas in skogsluft. Hon vandrar med familjen, med sina boende på Mäster Jörgen och med arbetslaget. Naturen tycks vara en riktig kraftkälla och hemma i Åhus har hon självklart nära till den.

Sitt bästa kantarellställe vill hon hålla för sig själv, men smultronställen har hon många.

– Fler borde upptäcka naturreservaten, naturum och Skåneleden.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.