Kommunen som arbetsgivare

Att jobba i Kristianstads kommun innebär att du är med och gör skillnad i människors vardag. Vi söker dig som brinner för välfärden och vill utveckla idéer till verklighet.

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där du har möjlighet att utvecklas genom hela arbetslivet. Vi erbjuder kompetensutveckling, möjlighet att göra karriär och olika förmåner.

Att jobba i Kristianstads kommun innebär att du är en del i välfärdssektorn och du gör skillnad i människors vardag. Du blir en del av Sveriges viktigaste jobb!

Förmåner för dig som jobbar med oss

Flextid

För medarbetare med kontorsarbetstid är det möjligt att ha flexibel arbetstid. 

Heltid för alla

Medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid. Om du vill jobba deltid är det en möjlighet.

Semester

Som medarbetare har du 25 semesterdagar per år, vilket motsvarar fem veckors ledighet. Från och med det år du fyller 40 år har du 31 semesterdagar och från och med det år du fyller 50 år har du 32 semesterdagar.

Extra lediga dagar

Medarbetare har möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Då får du, utöver dina ordinarie semesterdagar, ytterligare fyra eller fem extra lediga dagar. Antalet beror på din ålder.

Tjänstepension

Att tjäna in till tjänstepension har stor betydelse för hur mycket pengar du får som pensionär. Om du är född 1985 och tidigare har du en tjänstepension reglerad av kollektivavtalet KAP-KL. Om du är född 1986 eller senare har du en tjänstepension reglerad av kollektivavtalet AKAP-KL.

Kollektivavtal och försäkringar

Medarbetarna är knutna till kollektivavtal och är försäkrade. Medarbetarna har sjukförsäkring, arbetsskadeförsäkring, grupplivförsäkring, tjänstereseförsäkring och omställningsavtal.

Friskvårdsbidrag

Medarbetare erbjuds en friskvårdssubvention på 1 500 kronor per år.

Rökfri arbetstid

Medarbetarnas arbetstid är rökfri. Det innebär att vi inte går ifrån och röker under den arbetstid vi får betalt för.

Aktiva personalföreningar

Vi har två aktiva personalföreningar. KKKonst som är en av Sveriges största konstföreningar och Karisma som erbjuder roliga sociala aktiviteter för en billig peng.

Kkkonst

Karisma

Behöver du anställningsintyg från oss?

Är du eller har varit anställd av Kristianstads kommun kan du begära ut intyg för din tid hos oss. Du kan beställa tjänstgöringsintyg, arbetsgivarintyg, inkomstintyg och intyg för förlorad arbetsinkomst.

Du beställer vi e-tjänsten "Begäran av intyg" och du loggar in med BankID. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.