Kommunen som arbetsgivare

Att jobba i Kristianstads kommun innebär att du är med och gör skillnad i människors vardag. Vi söker dig som brinner för välfärden och vill utveckla idéer till verklighet. Vi erbjuder också flera olika karriärvägar så att du kan utvecklas genom hela arbetslivet.

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där du har möjlighet att utvecklas genom hela arbetslivet. Vi erbjuder kompetensutveckling, möjlighet att göra karriär och olika förmåner.

Att jobba i Kristianstads kommun innebär att du är en del i välfärdssektorn och du gör skillnad i människors vardag. Du blir en del av Sveriges viktigaste jobb!

Gör karriär hos oss

Vi vill vara en god arbetsgivare så att du stannar kvar och utvecklas hos oss. Vi arbetar med en kompetensmodell där vi visar hur du med kompetensutveckling och kollegialt lärande kan växa och utvecklas i ditt yrke. Som medarbetare uppmuntras du till livslångt lärande och till att utveckla din kompetens. Det finns goda möjligheter att göra karriär här. Beroende på vilken yrkesmässig drivkraft du har, kan du utvecklas utifrån den.

Vi har identifierat tre olika karriärvägar du kan gå: du kan bli expert, bli chef eller göra något vi kallar utvidgande karriär.

  • Som expert fördjupar du dig i ett visst område, till exempel genom att bli förstelärare, strateg eller utvecklare.
  • Som chef har du ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Du kan vara chef över medarbetare inom många olika grupper och behöver själv inte ha arbetat inom det yrke som medarbetarna har.
  • En utvidgande karriär innebär att byta yrke. Där är din kärnkompetens utgångspunkten för bytet och du kompetensutvecklas internt eller externt för att gå vidare till nästa tjänst. Exempel på detta kan vara när en socialsekreterare blir kurator på en skola, barnskötare blir elevassistent eller när en fordonsförare blir bussförare.

Behöver du anställningsintyg från oss?

Är du eller har varit anställd av Kristianstads kommun kan du begära ut intyg för din tid hos oss. Du kan beställa tjänstgöringsintyg, arbetsgivarintyg, inkomstintyg och intyg för förlorad arbetsinkomst.

Du beställer vi e-tjänsten "Begäran av intyg" och du loggar in med BankID. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.