Nyhetsbrev oktober

Hösten har nu anlänt och det är dags att plocka fram varmare ytterkläder.

Solens strålar värmer löven. Foto: Emma Kristoffersson
Solens strålar värmer löven. Foto: Emma Kristoffersson

Aktuellt

Ungdomstorget hade den 20/9 studiebesök av närvaroteamet från centrala elevhälsan. Närvaroteamet arbetar med barn och ungdomar som har problematisk skolfrånvaro på grundskolan. Närvaroteamet fick information om Ungdomstorget och vad vi kan erbjuda unga i åldern 16-29 år. Ett av Ungdomstorgets viktigaste uppdrag är att ha aktuell information om vad Kristianstads kommun kan erbjuda unga i målgruppen. Det är därför viktigt att Ungdomstorget har ett gott samarbete mellan kommunens förvaltningar. 

Den 26/9 var det frukostmöte i Kulturkvarteret med fokus på integration. Ungdomstorget var på plats och fick ta del av de möjligheter som finns för nyanlända i Kristianstad just nu. Det vi främst tar med oss från mötet är den positiva inställning och det engagemang som finns hos privatpersoner och föreningar i Kristianstads kommun. Det finns mycket aktiviteter för nyanlända och olika språkcafeér dit man kan gå om man vill träna sin svenska ytterligare. Du kan läsa mer om vilka möjligheter som finns här

Ungdomstorget har också besökt en utställning på Regionmuséet i Kristianstad som heter Jobbcirkus. Utställningen pågår till januari 2020 och handlar om gymnasievalet. Flera grundskolor i kommunen har bokat in sig för en guidad visning med sina elever och utställningens syfte är att stödja ungdomarna som ska välja program på ett lättsamt sätt. 

Den 2/10 var det dags för en utbildning i vardagsekonomi på Ungdomstorget. 34 anmälda ungdomar fick under en dag lära sig bland annat hur man blir en medveten konsument, vad kostar ett lån egentligen? Vad kostar det att bo och leva? Vad gör man om det går snett med ekonomin och vilken hjälp finns att få? Efter utbildningen fick deltagarna ett intyg på genomförd kurs. Utbildare var personal från kommunens budget- och skuldrådgivning och socialsekreterare från utredning inriktning ekonomi. Ungdomstorget hoppas kunna erbjuda denna utbildningen fler gånger. 

Den 7/10 besöktes Ungdomstorget av en representant för Kristianstads Fritidsgårdsforum, det förkortas ofta KFGF. Ungdomstorget fick mer information om vad KFGF kan erbjuda och vi kommer förmedla en del av dessa aktiviteter genom våra sociala medier. 

Öppet rådhus 12 oktober 

Den 12/10 håller Kristianstads kommun öppet rådhus mellan kl. 11-15. 
Ta chansen och besök rådhuset där du kan prata med företrädare för olika verksamheter i kommunen. Ungdomstorget tillhör Väglednings- och lärcentrum (VLC) och vi kommer ha företrädare på plats. 

Välkommen!

Följ oss på sociala medier

Följ oss på Facebook och Instagram eller tipsa någon som borde följa oss för att inte missa det senaste. Vi tipsar om jobb och annat som sker i vår kommun.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.