Ungdomstorget

Ungdomstorget vänder sig till dig som är mellan 16-29 år och som behöver hjälp och stöd i att söka arbete, påbörja studier eller i kontakt med sociala myndigheter. Du ska vara folkbokförd i Kristianstads kommun för att vi ska kunna hjälpa dig.

Välkommen till Ungdomstorget.
Välkommen till Ungdomstorget.

Nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Region Skåne

Den 27 oktober kom nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Region Skåne. Det är en ökad smittspridning i Skåne och för att bromsa utvecklingen behöver vi göra vissa förändringar. 

Ungdomstorget kommer därför inte kunna erbjuda bokade besök eller drop in. I dagsläget gäller detta fram till den 13 december. Detta kan eventuellt komma att förlängas. 

Ungdomstorgets personal finns tillgängliga via sociala medier, mejl och telefon. 

Följ oss på sociala medier

Vi uppdaterar regelbundet våra aktiviteter på våra sociala medier.

Ungdomstorget på Facebook  

Ungdomstorget på Instagram 

Vägledning vid studier

Saknar du en fullständig gymnasieexamen? Oavsett om det är få eller flera ämnen du saknar kan vi hjälpa dig att göra en studieplanering efter dina behov mot att ta en examen. Vi finns även för dig som har en gymnasieexamen, men som behöver ett vägledningssamtal kring olika möjligheter som finns efter gymnasiet. 

Vägledning vid jobbansökan

Den som behöver tips och råd om hur ett CV ska se ut, hur man skriver ett personligt brev eller hur man kontaktar en arbetsgivare kan få det. Vi har även tips på arbete som går att kombinera med studier. 

Vägledning vid vardagslivets ekonomi och juridik

Råd och stöd vid kontakt med, exempelvis arbetsförmedling, socialtjänst och andra myndigheter.

Oss träffar du på Ungdomstorget

På Ungdomstorget arbetar två studie- och yrkesvägledare samt en socionom. Vi erbjuder vägledning mot studier och arbete, information och rådgivning i övriga livssituationer och kriser, informationsträffar och aktiviteter.

Aktiviteter på Ungdomstorget

Du hittar information om våra planerade och aktuella aktiviteter och olika tips kring arbete och studier med mera på våra sociala medier.

Vill du vara med och påverka Ungdomstorget?

Ungdomstorget startade upp 2017 och utvecklas kontinuerligt. Vi tar gärna emot tips och förslag på aktiviteter som riktar sig till unga som vi vidare kan publicera på våra sidor. 

Om du tillhör en förening eller organisation och är intresserad av samverkan med Ungdomstorget är du välkommen att kontakta oss.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Ungdomstorget

Telefon

0728- 85 84 17

Besöksadress

Kanalgatan 24

291 34 Kristianstad

Fler kontakter

Josefin Karlsson

Samordnare och socionom

0728- 85 84 17

Nils Håkansson

Studie- och yrkesvägledare

0728- 85 84 17

Lena Rennemark

Studie- och yrkesvägledare

0728- 85 84 17