Frågor om erbjudandet till feriearbetet

Här hittar du frågor som rör ditt erbjudande till feriearbete.

Vanliga frågor

  • Hur fördelas jobben?

   Huvuddelen av jobben fördelas genom lottning, men ibland kan undantag göras av särskilda skäl.

  • Jag kan inte arbeta erbjuden tid. Kan jag byta?

   Du kan tyvärr inte byta arbetsveckor, bara tacka Ja eller Nej.
   Undantag är om du ska gå på sommarskola. Då ringer du till oss på 044-136961 och meddelar detta. Det måste även styrkas av skolan.

  • Hur skaffar jag utdrag ur belastningsregistret?

   Utdrag ur belastningsregistret för skola- och barnomsorg måste du beställa via Polismyndigheten. Ansök med Bank-ID eller fyll i blanketten och skicka den till Polisen. Svaret från Polisen måste du komma och visa upp för oss på Matchningsgruppen på Artillerivägen 3, i Norra Åsum. Du kan åka buss nr 4 till hållplats Wendesgymnasiet. Vi finns på andra våningen. Det räcker inte att skicka intyget med posten, utan du måste själv komma och visa upp papperet senast den 23 maj.

   OBS! Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det så fort som möjligt gärna redan när du anmäler ditt intresse.

  • Vad är belastningsregistret för något?

   Belastningsregistret innehåller uppgifter om den som fått straff för brott och som är skäligen misstänkt för brott. Alla som ska jobba med barn och ungdomar måste kunna visa  att de inte har gjort sig skyldiga till vålds- eller sexualbrott. Avsikten är att öka tryggheten för barnen.

  • När? Var börjar jag?

   Ring din handledare/arbetsplats och stäm av tid och plats och annan praktiskt information som du behöver veta i god tid inför starten. Två till tre veckor i förväg brukar vara lagom.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.