Frågor om erbjudandet till feriearbetet

Här hittar du frågor som rör ditt erbjudande till feriearbete.

Vanliga frågor

  • När får jag veta om jag fått arbete?

   Pga Covid-19 och allt vad det innebär kommer erbjudandena att skickas ut i början av maj genom e-post och SMS. Då kan ni logga in på Mina sidor och svara på era erbjudande. OBS! Detta kan komma att ändras igen!

  • Hur fördelas jobben?

   Huvuddelen av jobben fördelas genom lottning, men ibland kan undantag göras av särskilda skäl.

  • Måste jag verkligen ha utdrag ur belastningsregistret?

   I många av våra verksamheter kommer man i kontakt med barn och det är därför du måste söka ett utdrag ur belastningsregistret. Förbered gärna så snabbt som möjligt ett utdrag från belastningsregistret. Det är obligatoriskt.

  • Hur skaffar jag utdrag ur belastningsregistret?

   Utdrag ur belastningsregistret för skola- och barnomsorg måste du beställa via Polismyndigheten. Fyll i blanketten och skicka den till Polisen. Svaret från Polisen skall skickas till adressen som står i kontaktfältet här på sidan.
   OBS! Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det så fort som möjligt gärna redan när du anmäler ditt intresse.

  • Vad ska jag göra med registerutdraget?

   När du får registerutdraget med posten får skall du skicka kuvertet till oss till adressen som står i kontaktfältet senast den 18maj. När vi har registrerat ditt registerutdrag hos oss kommer vi att skicka tillbaka det till dig.

  • När? Var börjar jag?

   Ring din handledare/arbetsplats och stäm av tid och plats och annan praktiskt information som du behöver veta i god tid inför starten. Två till tre veckor i förväg brukar vara lagom.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.