Arbetsområden

Du kan söka feriearbete inom följande arbetsområden.

Barnomsorg

Du ingår i ett arbetslag och tar hand om barn i olika åldrar. I arbetet tar du hand om barn exempelvis på en förskola eller på ett fritidshem. Lek och aktiviteter, hjälpa till vid måltider, mm.

C4-lägret

Du jobbar som gruppledare, resursledare (gruppledare för barn med särskilda behov) eller som aktivitetsledare i någon idrott. Lägret är endast i period 1. Du kommer att få utbildning innan lägret inleds. På C4-lägret får barn och ungdomar i åk 2-6 prova på ett tjugotal olika idrottsaktiviteter.

Friluftsbad

Du jobbar på något av kommunens friluftsbad. Du får sköta bassängen, hjälpa till i simundervisningen m.m.

Daglig verksamhet

Du arbetar med personer med funktionsnedsättning, utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd . Du arbetar på något av de dagliga verksamheter som finns. Exempelvis kaféer, dagcentraler, aktivitetshus.

Hjälplärare till sommarskola

Har du funderat på att bli lärare?

Till sommaren kommer det att anordnas sommarskola för elever i årskurs 8 och 9 i flera olika ämnen. Sommarskolan pågår vecka 25-26, dvs mellan den 17-28 juni.

För dig som vill ha ett spännande och intressant feriearbete och samtidigt få en inblick i arbetet som lärare erbjuder vi nu möjligheten till arbete i sommarskolan. Endast period 1.

Vi söker dig som:

 • Är intresserad av ett sommararbete där du får möta människor i olika åldrar.
 • Är särskilt intresserad av exempelvis matematik, engelska eller svenska.
 • Vill föra en dialog med eleverna även under raster och vid lunchtid.
 • Kan vara ett vara ett stöd både i och utanför klass rummet.
 • Vill bidra till att eleverna når sitt mål med att delta i sommarskolan.
 • Vill inspirera och vägleda eleverna som deltar i sommarskolan.

Kulturlägret på Kulturhuset Barbacka

Under nio dagar hålls olika kurser inom kultur t ex dans, teater, film, musik och bild/konst i vårt kulturhus och på Gamlegården. De hålls på dagtid och deltagarna är mellan 12-16 år. Du kommer att vara med i kurserna som ledarens högra hand men även göra praktiska uppgifter t ex servera lunch och arrangera kul lunchaktiviteter för deltagarna. Ange gärna om du kan arabiska, somaliska, persiska eller något annat språk. Endast period 1.

Kontakt och info: Barbackas reception tfn 044-13 56 50 alternativt barbacka@kristianstad.se

Kök/Café

Du kan få jobba antingen i något storkök på ett serviceboende eller på ett café.

Naturum Vattenrikets Naturfilmsläger och Biosfärläger

Är du intresserad av att göra film och videoreportage? Vill du arbeta med barn och ungdomar? Gillar du att vara i naturen? Då ska du söka feriearbete som filmande ledarassistent vid naturum Vattenrikets sommarläger! Under Naturfilmslägret 17-20 juni lär instruktörer från Safari Sverige oss hur man skapar korta naturfilmer. Din uppgift blir dels att hjälpa till med praktiska sysslor, men också att lära dig filmhantverket och skapa filmmaterial som naturum kan använda. I lägret deltar ytterligare tio ungdomar i åldrarna 12-16 år. Under Biosfärlägret 24-28 juni deltar 20 barn i åldrarna 10-12 år. Under fem dagar utforskar vi Vattenriket, provar olika aktiviteter och träffar människor som jobbar med naturen. Som ledarassistent hjälper du till med aktiviteter, prylar, mat och transporter och bidrar till en trygg och rolig lägervecka för deltagarna. I arbetet ingår också att dokumentera lägeraktiviteterna i videoreportage och foto. Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och har god kommunikationsförmåga. Erfarenhet av att leda och organisera aktiviteter (till exempel från föreningsliv, scouting, kyrka) är ett stort plus. Du bör också ha ett stort intresse för film, foto och berättande. Du kommer att arbeta tillsammans med fem andra feriearbetare under ledning av naturums pedagoger Sam Peterson och Erik Kohlström. Vi träffas vid två tillfällen innan sommaren för utbildning och information.

Vi vill också att du skickar ett kort filmklipp till naturum@kristianstad.se där du berättar om dig själv, dina intressen och varför du söker jobbet.

Välkommen att ta kontakt om du undrar något! sam.peterson@kristianstad.se erik.kohlstrom@kristianstad.se

Parkarbete

Du jobbar mest utomhus, bland annat med städning av stränder/grönytor eller ogräsrensning i rabatter och parker.

Städ/Lokalvård

Du ingår i ett städlag som en extra resurs. Det kan vara storstädning eller flyttstädning.

Tobaksförebyggande arbete

Du kan göra skillnad genom att vara en förebild som säger nej till tobak. Tillsammans med andra ungdomar från Skåne kommer du att lära dig om tobakens skadeverkningar och tobaksförebyggande arbete i teori och praktik. Du kommer tillsammans med 9 andra feriearbetare att under några dagar till hösten få sprida dessa kunskaper till yngre elever och politiker i Kristianstads kommun. Arbetsdagarna kommer att ha varierat innehåll, föreläsningar varvat med eget arbete.

Arbetstid: Halv och heldagar mellan 17 juni -2 juli samt 3 dagar under hösten 2019.

Plats: Kristianstad. Lokal meddelas senare. Vissa resor till Malmö, resekostnader står arbetsgivaren för.

Vi söker dig som
• är intresserad och vill lära dig mer om tobakens skadeverkningar och tobaksförebyggande arbete
• bjuder på dig själv och gillar att prata inför publik
• tar eget ansvar
• kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Skriv i din ansökan kort om vem du är och varför du söker just detta feriearbete. Detta tobaksförebyggande feriearbete är ett samarbete med Länsstyrelsen Skåne.

Utvecklingsarbete AoV

Vet du vad du snackar om och vill hjälpa soc att bli bättre? Då ska du söka feriearbete på Arbete och välfärdsförvaltningen där socialtjänsten i Kristianstads kommun finns. Vi söker feriearbetare som har egen erfarenhet av kontakt med socialtjänsten. Det kan vara du som varit i kontakt med oss eller någon in din familj.

Du ingår i en grupp på 8 feriearbetare som får arbeta med utvecklingsfrågor tillsammans med handläggare, utvecklare och samordnare inom socialtjänsten i Kristianstad. Du kommer att arbeta med utmaningar från våra verksamheter men får gärna också ha egna idéer på vad du vill förbättra.

Vi söker dig som är intresserad av samhällsfrågor, tycker om att diskutera och arbeta med problemlösning.

Beskriv dig själv och varför du vill göra socialtjänsten bättre i ansökan.

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dig.

Vaktmästeri

Du jobbar som vaktmästare på till exempel någon skola. Du jobbar både ute och inne med t ex flyttning eller enklare målningsarbete.

Äldreomsorg

Du får arbeta med det som förekommer i arbetslaget på något äldreboende. Exempelvis promenera med de äldre, läsa tidningen för dem och hjälpa till vid måltider.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.