Arbetsområden

Du kan söka feriearbete inom följande arbetsområden.

Barnomsorg

Du ingår i ett arbetslag och tar hand om barn i olika åldrar. I arbetet tar du hand om barn exempelvis på en förskola eller på ett fritidshem. Lek och aktiviteter, hjälpa till vid måltider, mm.

C4-lägret

Du jobbar som gruppledare, resursledare (gruppledare för barn med särskilda behov) eller som aktivitetsledare i någon idrott. Lägret är endast i period 1. Du måste närvara på 4 utbildningstillfällen innan lägret inleds. På C4-lägret får barn och ungdomar i åk 2-6 prova på ett tjugotal olika idrottsaktiviteter.

Friluftsbad

Du jobbar på något av kommunens friluftsbad. Du får sköta bassängen, hjälpa till i simundervisningen m.m.

Daglig verksamhet

Du arbetar med personer med funktionsnedsättning, utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd . Du arbetar på något av de dagliga verksamheter som finns. Exempelvis kaféer, dagcentraler, aktivitetshus.

Hjälplärare till sommarskola

Har du funderat på att bli lärare?

Till sommaren kommer det att anordnas sommarskola för elever i årskurs 8 och 9 i flera olika ämnen. Sommarskolan pågår vecka 25-26, dvs mellan den 15-26 juni.

För dig som vill ha ett spännande och intressant feriearbete och samtidigt få en inblick i arbetet som lärare erbjuder vi nu möjligheten till arbete i sommarskolan. Endast period 1.

Vi söker dig som:

 • Är intresserad av ett sommararbete där du får möta människor i olika åldrar.
 • Är särskilt intresserad av exempelvis matematik, engelska eller svenska.
 • Vill föra en dialog med eleverna även under raster och vid lunchtid.
 • Kan vara ett vara ett stöd både i och utanför klass rummet.
 • Vill bidra till att eleverna når sitt mål med att delta i sommarskolan.
 • Vill inspirera och vägleda eleverna som deltar i sommarskolan.

Kulturlägret på Kulturhuset Barbacka

Under nio dagar hålls olika kurser inom kultur t ex dans, teater, film, musik och bild/konst i vårt kulturhus och på Gamlegården. De hålls på dagtid och deltagarna är mellan 12-16 år. Du kommer att vara med i kurserna som ledarens högra hand men även göra praktiska uppgifter t ex servera lunch och arrangera kul lunchaktiviteter för deltagarna. Ange gärna om du kan arabiska, somaliska, persiska eller något annat språk. Endast period 1.

Kontakt och info: Barbackas reception tfn 044-13 56 50 alternativt barbacka@kristianstad.se

Kök/Café

Du kan få jobba antingen i något storkök på ett serviceboende eller på ett café.

naturum Vattenrikets sommarlovsaktiviteter och Biosfärläger

Gillar du att vara ute i naturen? Vill du arbeta med barn och ungdomar? Då ska du söka feriearbete som ledarassistent vid naturum Vattenrikets sommarlovsaktiviteter och Biosfärläger!

Den 15-18 juni anordnar vi sommarlovsaktiviteter för hela familjen i naturums närmiljö. Vid olika stationer får både små och stora uppleva och upptäcka naturen. Som ledarassistent hjälper du till att ta hand om nyfikna besökare och tillsammans undersöker vi spännande småkryp, fåglar och växter.

Under Biosfärlägret 22-26 juni deltar 20 barn i åldrarna 10-12 år. Under fem dagar utforskar vi Vattenriket, provar olika aktiviteter och träffar människor som jobbar med naturen på olika sätt. Här hjälper du till med aktiviteter, prylar och mat och bidrar till en trygg, upplevelserik och rolig lägervecka för deltagarna.

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad, har god kommunikationsförmåga och tycker om att vara i naturen. Erfarenhet av att leda och organisera aktiviteter (till exempel från föreningsliv, scouting, kyrka) är ett stort plus.

Välkommen att ta kontakt om du undrar något! sam.peterson@kristianstad.se erik.kohlstrom@kristianstad.se

Parkarbete

Du jobbar mest utomhus, bland annat med städning av stränder/grönytor eller ogräsrensning i rabatter och parker.

Städ/Lokalvård

Du ingår i ett städlag som en extra resurs. Det kan vara storstädning eller flyttstädning.

Vaktmästeri

Du jobbar som vaktmästare på till exempel någon skola. Du jobbar både ute och inne med t ex flyttning eller enklare målningsarbete.

Äldreomsorg

Du får arbeta med det som förekommer i arbetslaget på något äldreboende. Exempelvis promenera med de äldre, läsa tidningen för dem och hjälpa till vid måltider.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.