Wall of Kindness på Stora Torg

Uppdaterad:den 8 februari 2018 09:17Arkiverad

Den 9-16 februari byggs en vägg för vinterjackor på Stora Torg i Kristianstad. Där kan Kristianstadsbor lämna in vinterjackor för både barn och vuxna som människor i utsatthet och hemlöshet kan hämta för att hålla sig varma i kylan.

Jackor på väggen Wall of Kindness
Ta en jacka du behöver och lämna en om du har en över.

Konceptet heter Wall of Kindness och går ut på att främja stadens eget kretslopp av vänlighet i form av skänkta kläder.

Det är Kristianstads kommun, Skåne Stadsmission, Handelsstaden Kristianstad och FN-föreningen som tillsammans arrangerar Wall of Kindess. Wall of Kindness är från början ett medborgarinitiativ som fick stor genomslagskraft under Malmö Stads julmarknad 2017.

– Behovet av en varm vinterjacka är stor. Här kan alla som vill bidra till att värma en medmänniska i behov hänga en jacka för barn eller vuxna som man inte behöver längre, säger Maria Asklund, som är planeringsstrateg social hållbarhet, Kristianstads kommun.

Skåne Stadsmission driver Café David och Nattjouren i Kristianstad. Det är deltagarna på Café David som kommer att stå för utförandet av Wall of Kindness.

– Kristianstadbor är oerhört givmilda och det finns en gemenskap som är väldigt fin. Känslan att ta hand om varandra är oerhört stor och det är den värmen och kärleken som jag tror och hoppas att alla kommer känna här vid Wall of Kindness, säger Sara Larsson, enhetschef Skåne Stadsmission Kristianstad.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.