Fira Vandringens dag

Uppdaterad:den 9 september 2020 11:05Arkiverad

På lördag den 12 september är det Vandringens dag. Dagen är skapad av STF för att få hela Sverige att komma ut och vandra. Denna dag arrangeras flera aktiviteter runt kring vandring, men framförallt är det en perfekt dag att ge sig ut i naturen.

Fyra glada vandrare
Vandringens dag på lördag den 12 september. Foto: Sven Persson / Swelo.se

I Kristianstad kommer STF att arrangera vandringar med utgångspunkt från naturum Vattenriket i Kristianstad. Alla som vill vandra startar kl. 10 från grillplatsen utanför naturum, och då finns det fyra olika sträckor att vandra i varierad längd. Vandringarna avslutas vid naturum och de som vill kan gilla korv kl 15.00 vid naturums grillplats.

Även på Ivö arrangerar STF vandring, men då under en längre tid. På Ivögården kan du boka ett 3-dagars vandringspaket med övernattning. Vandringpaketet ger dig tid att upptäcka sagoön i Ivösjön och vandringslederna vid Ivöklack.

Vill du ut och vandra på andra ställen i Kristianstads kommun för att fira Vandringens dag finns det flera ströområden och strövstigar att välja på. I den digitala kartan över Kristianstads kommun kan du se var du kan vandra. Tryck på markeringarna för att läsa mer om stigarna.

Läs mer och få tips på vandring på www.kristianstad.se/vandra

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.