Titta in i Åhus nyrenoverade brandstation

den 7 juni 2023 10:47Arkiverad

På lördag den 27 maj är det Öppet hus i Åhus brandstation kl. 11-14. Välkommen att titta in i den nyrenoverade brandstationen och att titta närmare på fordon och utrustning. För barnen finns mycket kul.

Brandbilar
Välkommen till Åhus brandstation på lördag kl. 11-14

Åhus brandstation har renoverats och är nu en modern station som erbjuder bättre arbetsmiljö. Det har gått 40 år sedan förra renoveringen så det kunde behövas. Nu finns till exempel brandmän av båda könen, så duschar och utrymmen har anpassats. Medvetenheten har också ökat om riskerna med de ämnen som följer med hem efter en brand, så hanteringen av räddningsställ och utrustning har gjorts säkrare. Allt med målet att få friskare brandmän.

På Öppet hus-dagen lördag 27 maj kl 11-14 är alla välkomna att ta en titt på den totalrenoverade brandstationen. Personal finns på plats för att visa fordon och utrustning. Även Sjöräddningen och Ambulansen har bjudits in. 

Barnen som kommer får träffa räddningstjänstens maskot Flammy och får prova uniformer och hjälmar i barnstorlek. Den som vill och vågar kan också spruta vatten med en riktig brandslang.

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.