Sverige tar emot Island i Kristianstad Arena

Uppdaterad:den 26 juni 2019 12:00Arkiverad

I höst kommer herrlandslaget på besök. Schemat inför EM på hemmaplan är spikat – Sverige möter Island i två landskamper under höstens enda landslagssamling. Den 25 oktober spelar lagen i Kristianstad.

Sverige mötte Island i Kristianstad Arena 2015.
Sverige mötte Island i Kristianstad Arena 2015.

Landslaget kommer att bo i Karlskrona 21–27 oktober och möta Island i två landskamper. Den första spelas i Kristianstad Arena fredagen den 25 oktober och den andra i Brinova Arena Karlskrona söndagen den 27 oktober.

Lagen möttes två gånger på Island under oktoberveckan 2017 och vann då var sin match medan islänningarna var starkast i det senaste mötet, i EM-premiären förra året. 

– Island är en tuff motståndare som liksom vi förbereder oss för EM i januari och vi måste prestera på topp för att kunna besegra dem. Veckan i Karlskrona och Kristianstad är den enda samlingen vi har innan EM-truppen ska tas ut så den blir viktig i vår uppladdning inför EM. Jag räknar med att ge många spelare chansen och få svar på de eventuella frågetecken som jag har innan EM-truppen ska presenteras, säger den svenska förbundskaptenen Kristján Andrésson, tidigare landslagsspelare för just Island. 

Herrlandslaget ser fram emot att spela i Kristianstad

– Jag ser oerhört mycket fram emot nästa säsong och det blir kul att vi ska spela landslagssäsongens första match i Kristianstad där jag har så många positiva minnen från och att det blir mot flera tidigare isländska lagkamrater och vänner. Jag hoppas att jag får möjlighet att uppleva de här två matcherna och sedan ett EM på hemmaplan, säger den svenska högernian Albin Lagergren.

EM spelas i Sverige, Norge och Österrike 9–27 januari 2020. Sverige spelar gruppspelet i Scandinavium i Göteborg och vid eventuellt avancemang blir det huvudrunda i Malmö Arena. Finalhelgen avgörs på Tele2 Arena i Stockholm. Grupperna till EM lottas i Wien på fredag. 

Biljetterna till matcherna mot Island i Kristianstad och Karlskrona släpps i augusti på handboll.ebiljett.nu

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.