Evenemangsstranden repareras

Uppdaterad:den 8 april 2019 14:43Arkiverad

Under hösten och vintern gick havet hårt åt strandskoningen vid evenemangsstranden i Åhus. Nu repareras den inför kommande bad- och evenemangssäsong.

I Kristianstads kommun finns cirka 3,5 mil strand som inför varje sommar ska ställas i ordning inför sommaren och de badsugna gästerna. Det är servicebyggnader som ska öppnas och ställas i ordning, sopkärl som ska målas, tång som ska rensas, skräp som ska plockas och en och annan död säl som ska forslas bort.

- Efter vintern har vi alltid massor av mindre fix att göra längs stranden, säger Tobbe Fridh, som är driftledare för stranden i Kristianstads kommun.

Norr om hamnområdet finns den så kallade evenemangsstranden som utgör cirka 250 meter av strandlinjen, där vinterns stormar ställde till med lite mer oreda än vanligt.

- Vi fick problem med att sanden gav vika bakom strandskoningen, som utgörs av stora stenar. Det skapade stora hål mitt på evenemangsstranden som vi nu lagar, säger Tobbe Fridh.

Vinterns storm tog bort sanden bakom strandskoningen, som utgörs av stora stenbumlingar.
Blir ni klara i tid till sommarens badsäsong?
O, ja. Det här arbetet gör vi klart under denna veckan. Strax efter kommer vi utföra den årliga sandpåfyllnaden på området. Sedan är evenemangstranden klar inför sommarens bad och evenemnag, säger Tobbe Fridh.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.