Sista dagen på sommarklassikern C4-lägret

Uppdaterad:den 26 juni 2020 11:33Arkiverad

På friidrottsplatsen, tennisbanan, fotbollsplanen och flera andra platser samsas 20 olika grupper av deltagande barn och feriearbetande ungdomar i färgglada tröjor i full aktivitet.

Maja Idén gillar allra mest med C4-lägret att hon får prova så många olika saker.
Maja Idén gillar allra mest med C4-lägret att hon får prova så många olika saker.

Årets C4-läger är lite annorlunda upplagt. Fortfarande får barnen prova på nya idrotter, närmare bestämt 16 olika, men grupperna är mer åtskilda.

C4-läger Ledare Smilla Karlsson peppar deltagarna när det ska löpas 60 meter.

Det har gått fantastiskt bra, säger Henrik Alvesson, ansvarig för lägret och vanligtvis fritidsstrateg på kultur- och fritidsförvaltningen. Jag är så nöjd att vi tog beslutet om att genomföra lägret. Glada och härliga barn och duktiga och engagerade ledare, har tillsammans skapat ett mycket trevlig läger.  

Strålande sol i nio dagar har naturligtvis också bidragit till årets succé. Tack vare det varma vädret, har vi kört vattenkrig ibland vid dagens slut. Ett uppskattat inslag!

Sen vill jag riktat ett stort tack till alla föräldrar för att ni har respekterat vår vädjan att stanna utanför området och vänta på era barn, inte gått in och hämtat dem. Det har gjort stor skillnad, säger Henrik.

Flera av de förändringarna som vi gjort i år för att inte samlas för många på samma plats, kommer vi att behålla även i fortsättningen. Till exempel så som vi haft morgonsamlingarna i år. Barnen har samlats på tre olika planer, varje grupp för sig. Då har det varit mindre grupper vilket har gjort att de varit mycket aktivare än tidigare år. Jag har aldrig tidigare sett så mycket spontanidrott, säger Henrik Alvesson. Innan vi startar på morgonen och vid dagens slut när barnen väntar på att bli hämtade, spelar de fotboll, kör straffsparkar, kastar frisbee och hoppar hopprep.

Mohammed orienterar
Trots att Mohammed inte tycker att orienteringen är en favoritgren satsar han för fullt.

Mohammed Mohammed, en av deltagarna på lägret tycker det är jättekul att vara med och säger att han gillar mest bollsporter; handboll, fotboll och basket.  - Sen är det också kul med pingis. Tråkigast är orienteringen. Men det är kul här. Jag var med förra året också, men får inte vara med nästa eftersom jag börjar i sjuan. Det är synd. Jag hoppas att lägret finns kvar så kanske jag kan få sommarjobb som ledare om ett par år.

Att C4-lägret ska finnas kvar, det tror och hoppas vi på. Då blir det 34:e året. Vi ses!

Många fler sommaraktiviteter

När lägren är över finns det många roliga och spännande aktiviteter kvar för de skollediga. Tillsammans med föreningar och fritidsgårdar ordnar kommunen kostnadsfria aktiviteter av varierande slag runt om i kommunen. Under länken Sommarlovsaktiviteter kan du se vad som händer.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.