Scouter för en dag

Uppdaterad:den 11 augusti 2017 14:33

Under torsdagen fick barn, ungdomar och familjer från Urbana Hembygdsgården och Slussen testa lägerliv för en dag när de besökte jamboreen på Rinkabyfältet.

När bussarna med deltagare kom till Rinkabyfältet möttes de av scoutrepresentanter som sedan  följde med hela dagen. Besökarna fick se hur lägret fungerar, hur scouterna bor, äter och lever under sin lägervecka. De fick också göra flera olika aktiviteter.

Urbana Hembygdsgården hade med sig ett tjugotal barn, ungdomar och vuxna som såg fram emot att besöka jamboreen.


– Familjerna och särskilt barnen har verkligen sett fram emot detta. Detta är en spännande dag, säger Fadomo Abati från Urbana Hembygdsgården på Näsby.

Från Slussen kom ett trettiotal deltagare, som delades upp i två grupper. De yngre barnen fick bland annat prova på hinderbana och bygga en snurrkarusell, som de också fick åka i. Ungdomarna fick spela fussball och såphockey, vilket var mycket populärt.

– Båda grupperna är jättenöjda med dagen. Scouterna ska ha ett stort tack, de har varit fantastiska på att ta hand om oss. De har också klarat språkutmaningen på ett bra sätt, säger Monika Shehadeh, projektledare i familjecoachprojektet på Slussen.

Slussen är vår verksamhet för mottagande av nyanlända barn som ska börja i förskola eller skola. Föräldrar som har kommit tillsammans med sina barn deltar också i verksamheten. Urbana Hembygdsgården finns på Näsby och arbetar med integrationsfrämjande aktiviteter för alla medborgare i kommunen. Det kan till exempel vara språkgrupper, föräldragrupper och läxhjälp.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.