Samhälle eller natur med estestisk profil

den 8 februari 2019 16:08Arkiverad

Tänker du välja samhälls- eller naturvetenskaplig program och är intresserad av bild- och formgivning, dans, teater, musik, estetik eller media? Nu finns ett nytt alternativ.

Nu har du möjlighet att odla dina intressen samtidigt som du går ett av de klassiska teoretiska gymnasieprogrammen. Från hösten 2019 kommer Christian 4:s Gymnasium att erbjuda just detta.

- Det här är jättebra för den vill gå ett samhälls- eller naturvetenskapligt program men inte göra avkall på sitt intresse, säger Annika Löfgren rektor på Christian 4:es Gymnasium. Tyvärr tror jag inte att det är så många som uppmärksammat det än.

32 platser erbjuds inom respektive program, en klass vardera. De olika inriktningarna eleverna kan välja är inte bara bild- och form, musik eller teater. Profilkurserna omfattar 500 gymnasiepoäng.

-  Vi erbjuder alla de estetiska inriktningarna, som också innefattar dans, media och estetik i sig, fortsätter rektor Annika Löfgren. Vi har möjlighet till detta då det sker ett samarbete med det estetiska programmet som också ligger på vår skola.

Den 15 februari stängs systemet för preliminär antagning för de som ska söka till gymnasiet.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.