Räddningsmaterial till Ukraina

den 4 maj 2022 16:05Arkiverad

Räddningstjänsten i Kristianstad skänker räddningsmaterial till Ukraina. Det är larmställ, underställ och stövlar till 15 brandmän och även brandslangar som skickas till centrala Ukraina. Materialet skickas via ett privat initiativ som samlar in just sjukvårds- och räddningsmaterial.

Jessica Nordkvist och Mikael Hasselquist från initiativet Nymölla för Ukraina tar emot räddningsmaterial från räddningschef Andreas Bengtsson.
Jessica Nordkvist och Mikael Hasselquist från initiativet Nymölla för Ukraina tar emot räddningsmaterial från räddningschef Andreas Bengtsson.

– Vi har inventerat vårt beredskapsförråd och valt ut kläder till räddningspersonal och slangar som vi kan skänka. Om vi på det här sättet kan förbättra för ett räddningsteam så känns det mycket bra, säger Andreas Bengtsson som är räddningschef.

Materialet är från 90-talet och ingick ursprungligen i statens civilförsvar. Under åren har räddningstjänsten använt en del av det som nu skänkts till övningar.

Det är det privata initiativet ”Nymölla för Ukraina” som specialiserat sig på att samla in material till räddningstjänst och sjukvård som tar emot sakerna.

Mikael Hasselquist, som själv jobbat både som brandman och soldat, kommer att ta materialet till Ukraina i slutet av maj.

– Jag har varit i Ukraina de senaste månaderna och sett behovet av just skydds- och vårdmaterial och mediciner. Jag blev oerhört glad när jag fick veta att räddningstjänsten skänker så här mycket material och jag vet att det kommer till verksamheter som verkligen behöver det.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.