Österängelever vann resa till Schweiz

den 6 februari 2020 09:43Arkiverad

Tre elever från Österänggymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram vann en nationell tävling där priset var en resa till Schweiz.

Stolta vinnare. Från vänster: Isabella Svärd, Tamlin Ohlin Wesséus, Céline Strand
Stolta vinnare. Från vänster: Isabella Svärd, Tamlin Ohlin Wesséus, Céline Strand

Tre bagerielever från Österänggymnasiet deltog i en tävling och vann en kulinarisk resa till Schweiz. Tävlingen anordnades av SEG-Swiss Education Group och Culinary Arts Academy Switzerland som är en av världen främsta utbildare inom kulinarisk konst.

Resan gick mellan den 23 och 25 januari.

– Vilken resa, vi fick vara med på workshops och delta i en klass på Culinary Arts Academy. Det var otroligt givande. Vi fick också en rundvandring runt i Luzern säger, Isabella Svärd en av vinnarna.

– Som lärare är jag jätteglad för deras skull. Jag hoppas det inspirerar till att fortsätta vilja utvecklas inom yrket, säger lärare Kajsa Handberg.

Tävlingen vände sig till alla elever i årskurs 3 på gymnasiet som studerar på restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori. Det som krävdes för att delta var att eleverna skrev ett brev:

– Vi skulle beskriva oss själva, varför man brinner för konditori, framtidsmål och vad Schweiz betyder för mig när det kommer till choklad och konditori, berättar Céline Strand.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.