Oscar Nilsson ny ekonomidirektör i Kristianstad

den 8 maj 2019 12:30Arkiverad

Oscar Nilsson blir ny ekonomidirektör i Kristianstads kommun. Han har arbetat med ekonomi och verksamhetsutveckling i flera skånska kommuner och är i dagsläget ekonomichef i Östra Göinge kommun.

Oscar Nilsson i trädgården
Oscar Nilsson blir ny ekonomidirektör i Kristianstads kommun efter sommaren.

– Vi ser fram emot att välkomna Oscar Nilsson till Kristianstad. Med sitt starka driv och intresse för verksamhetsutveckling räknar vi med att han ska bli ett positivt tillskott i vår ledningsgrupp, säger Christel Jönsson, kommundirektör.

Oscar Nilsson är uppvuxen på Ivö utanför Kristianstad. Efter ekonomistudier i Blekinge och Australien har han arbetat i olika ekonomifunktioner i Landskrona och Trelleborgs kommuner innan han 2015 fick tjänsten som ekonomichef i Östra Göinge och flyttade med familjen till Bäckaskog. Snart börjar han också arbeta i sin hemkommun.

– Det är en häftig utmaning. Det är en större kommun med lite andra förutsättningar än de kommuner jag har arbetat med tidigare. Att få jobba med ekonomi och verksamhetsstyrning och att kunna bidra till samhällsutvecklingen är det roligaste jag vet, säger Oscar Nilsson.

Han börjar sin tjänst i Kristianstads kommun den 19 augusti och efterträder ekonomidirektör Roger Zetterqvist som går i pension.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.