Öppet hus på Vändpunkten

Uppdaterad:den 21 februari 2019 13:59Arkiverad

Många var nyfikna på Vändpunktens nya lokaler på Kanalgatan (gamla Läkarvillan). Dagen bjöd på mingel och samtal om livet som anhörig till en person med missbruk. Före detta deltagare i Vändpunktens grupper för anhöriga berättade om sina erfarenheter och om hur de hittade till Vändpunkten.

Vändpunkten  finns nu på Kanalgatan 24 och erbjuder samtalsgrupper för anhöriga till personer med missbruk. Grupper finns för barn, ungdomar och vuxna.
Vändpunkten  finns nu på Kanalgatan 24 och erbjuder samtalsgrupper för anhöriga till personer med missbruk. Grupper finns för barn, ungdomar och vuxna.

­

informationsmaterial för anhöriga.
Informationsmateral.

Deltagare, personal från kommun och sjukvård var några av de som kom och gick under Vändpunktens öppet hus.  Det var alla hjärtansdag och det bjöds bland annat på bubblig dryck och vaniljhjärtan.

På plats fanns deltagare från ett par av Vändpunktens tidigare anhöriggrupper för att dela med sig av sina erfarenheter och tankar om Vändpunktens verksamhet och att vara anhörig till en person med missbruk.

Beskrivningar från barngruppen om varför de deltar i grupperna är uppsatta på väggen.
På  väggarna prydde bilder gjorde av barngrupperna. Här har de beskrivit varför de går till Vändpunkten.

En av deltagarna berättade hur hon var påhejad av sin son att prata med andra om hennes tankar och upplevelser.

–Han förstod att hans missbruk var jobbig för mig och när jag nån gång delade med mig i sociala medier så kunde han se att många var stöttande, säger en av deltagarna.

Vice ordförande i Arbete och välfärdsnämnden var på plats.
Sabina Månsson Hultgren , vice ordförande i Arbete och välfärdsnämnden deltog tillsammans med Merete Tillman, förvaltningschef.

Deltagarna berättade alla med sina egna ord om hur Vändpunkten hjälpt dem i sina personliga processer och att förstår vad missbruk är och att acceptera att de själva inte kan förändra den som missbrukar och att de varit medberoende.

– Även om våra situationer är olika så kan man känna igen sig i det andra berättar. Man delar samma oro, säger en deltagare.

Om Vändpunkten

Vändpunkten Kristianstad har grupper för barn, ungdomar och vuxna som har någon i sin närhet som missbrukar alkohol, narkotika eller tabletter. Grupperna leds av personal med stor erfarenhet av att leda grupper i alla åldrar. Vi använder en pedagogiskt metod med terapeutiska effekter. Vändpunkten Kristianstad är ett samarbete mellan Kristianstads kommun och Svenska kyrkan.

Bra att veta om Vändpunkten

  • Vi har tystnadsplikt och du som vänder dig till oss kan vara anonym.
  • Vi registrerar inte ditt besök och du måste inte ha ekonomiskt bistånd för att komma till oss.
  • Vår gruppverksamhet är gratis.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.