Ögonöppnare inför kriser

Uppdaterad:den 14 maj 2019 13:07Arkiverad

Krisberedskapsveckans informationspunkter runt om i Kristianstad blev en ögonöppnare för många. Efter ett samtal med representanterna för frivilligorganisationerna kunde besökarna känna sig lite bättre rustade inför ett krisläge.

Krisberedskapsveckan 2019
Krisberedskapsveckan 2019

På Lilla torg, Galleria Boulevard och C4 Shopping fanns på lördagen informationspunkter om krisberedskap. 

– Det roligast är när vi får prata med yngre besökare. Det är viktigt att veta vad som kan hända och vad man ska tänka på. Vi har tipsat om TV-serien Nedsläckt land på SVT Play, som är ett underhållande sätt att lära sig mer, säger Birgitta Hurtig från Civilförsvarsförbundet som informerade på Stadsbiblioteket på fredagen och i Galleria Boulevard på lördagen.

På C4 Shopping fanns bland andra Anders Haeggström från Civilförsvarsförbundet på plats på lördagen. Med sig hade han en docka, där alla som ville fick öva på hjärt-lungräddning. Tillsammans med Victor Dahlgren och Kerstin Stiernberg visade han också de intresserade besökarna vad som bör finnas i en krislåda.

På Lilla torg fanns representanter för flera olika frivilligorganisationer som visade vilken nytta de kan göra i en samhällskris. De gav många tips och goda råd till besökarna.

På alla ställena fanns  också möjlighet att delta i en tävling för att vinna en egen krislåda. Vinnarna kommer att presenteras här på webbplatsen.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.