Ny tjänst - Barnschema i förskola och fritidshem

Uppdaterad:den 13 maj 2019 08:42Arkiverad

Från den 10 maj finns en ny digital tjänst som gör det lättare för vårdnadshavare till barn i förskola och fritidshem att hantera barnens scheman. Tjänsten är en del av ett byte och en uppdatering av våra skolsystem som införs under 2019.

Emilie Nilsson och Nadja Pilbäck, två skolledare som är nöjda med den nya appen
Emilie Nilsson och Nadja Pilbäck, två skolledare som är nöjda med den nya appen

– Nu finns en app, Tieto Edu, där man loggar in med BankID. Du kommer direkt in i barnschemat och där finns en hel del finesser som inte funnits tidigare. Det går exempelvis att kopiera hur många veckor som helst, säger Angelica Andersson systemutvecklare på barn- och utbildningsförvaltningen.

Tidigare har vårdnadshavarna varit tvungna att först gå in via edWise för att sedan klicka sig vidare till barnschema med mindre användarvänliga funktioner. Men det blir alltid frågor när nya system implementeras. En fråga som kommit upp i sammanhanget är vad man gör om man inte kan ladda ner en app och någon annan har undrat om de befintliga barnscheman som lagts in försvinner idag.

– Om man inte kan ladda ner appen kan man fortfarande lämna in schemat på en blankett och har man tillgång till en dator finns det en länk man kan använda sig av, fortsätter
Angelica Andersson. Och de barnschema som är inlagda försvinner inte, men hädanefter läggs schema in löpande i Tieto Edu. Ju mer digitala vi blir ju enklare blir hanteringen för alla.

Vårdnadshavare får direkt information om den nya appen från den verksamhet som man har barn i. På kristianstad.se finns också tydlig information, som dessutom är översatt till flera språk.

– Vi är några förskolor i skolområde Västra som varit piloter, men nu kopplas alla på. Vi har bara fått positiva reaktioner på den nya appen och allas upplevelse av hur mycket enklare hanteringen har blivit, säger förskolechef Emelie Nilsson och rektor Nadja Pilbäck i Gärds Köpinge.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.