Kristianstads musikklasser – mästare på Lucia

Uppdaterad:den 8 december 2018 09:43

Traditionsenligt bjuder Kristianstads musikklasser på Fröknegårdskolan ett Luciatåg utan dess like. Ja, Luciatåg och Luciatåg, en konsert snarare. Och självklart är det i konserthuset det hela kommer att hållas.

Ukulelespel i tåget
Ukulelespel i tåget

Fredagen den 7/12 är det premiär för Kristianstads musikklassers Luciakonsert. Sedan följer ytterligare två föreställningar dagen efter.

-Vi vill ju visa upp vår verksamhet och alla våra fantastiska talanger. Lucia är ju ett ypperligt tillfälle, säger musiklärare Anneli Walther Olsson.

Det är ett rejält tåg med mer än 150 elever. Alla musikklasserna är med, d.v.s. från årskurs 4 till 9. Går man in musikklass får man mer musik på schemat, men inte på bekostnad av andra ämnen.

-Det blir en bonus. Alla mår bra av att sjunga, det sätter igång så mycket positiv energi i människan, fortsätter Anneli Walther Olsson.

Lite musikalitet krävs dock, man måste göra ett antagningstest.

Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rektor Camilla Hansson poängterar särskilt: -Alla kan ju söka sig till oss, inte bara de som bor nära skolan. Jag tror inte alla vet det. Inte heller att man kan söka in varje år, för vi antar om det finns platser kvar.

Vi får möjlighet att se på generalrepetitionen som visas för Fröknegårdskolans sjuor, som inte går musikklass. Men det är verkligen skarpt läge.

Setaish, Taif och Elise har slarvat och glömt sina kläder hemma.

-Då kan man inte vara med, så nu får vi titta på istället säger Taif och de andra instämmer.

Men de är inte så att de gjort det med flit. De älskar att sjunga och spela.

-Jag åker från Östra Sönnarslöv till Fröknegård varje dag, säger Elise. Det är roligt både att sjunga och spela trummor.

-När vi är färdiga med Lucia är det dags att öva för nästa konsert, fortsätter Setaish förväntansfullt.

 Pepparkakor

Luciatåget består inte bara av Lucia, tärnor och stjärngossar, utan även av pepparkaksgubbar och gummor. Musikinslagen varierar, under den ca 1,5 timme långa föreställningen, med allt ifrån trumpeter till ukulele.

Varje år har ett tema – i år var det granens eller var det grannens tur….? En rolig sketch bröt verkligen av den annars vackra skönsången som fick ögonen tåras.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.