Ny resväg för stadsbussen på Söder

Uppdaterad:den 27 november 2018 15:08Arkiverad

Den 9 december byter Skånetrafiken tidtabell. Då får du som reser med stadsbussens linje 3 en ny, rakare resväg i de södra delarna av Kristianstad. Linjen passerar Arenan, Fotbollsarenan och idrottsplatsen. Två hållplatser försvinner när sträckningen förändras.

Linje 3 ändrar sträckning på Söder från och med den 9 december. Karta: Skånetrafiken
Linje 3 ändrar sträckning på Söder från och med den 9 december. Karta: Skånetrafiken
Hållplatsen Aqvarellen
Den nya hållplatsen Aqvarellen nära Maxis parkering och Räddningstjänsten.

Efter tidtabellsbytet får linje 3 två nya hållplatser, ”Fotbollsarenan” och ”Aqvarellen". Hållplatsen "Fotbollsarenan" ligger intill läktarbyggnaden. Lite längre bort, vid idrottsplatsen, ligger hållplatsen "Aqvarellen" i direkt anslutning till ICA Maxis parkering.

Hållplatsen har fått namn efter fontänen i cirkulationsplatsen intill. Bussen vänder genom att åka ett varv runt cirkulationsplatsen och är sedan tillbaka på linjen igen och återvänder samma väg.

Den nya sträckningen gör det lättare och tryggare för människor att ta sig till kommunens båda arenor och idrottsplatsen, vilket är positivt för alla som reser till Söder för att träna, tävla eller titta på sport.

En förändring är att linje 3 inte längre kommer att köra till hållplatserna ”Yllan” och ”Fyrverkaren”. För dig som i dag stiger på här blir "Arenan" eller "Fotbollsarenan" istället de närmaste hållplatserna.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.