Ny chef för Arbete och välfärd

den 19 juni 2019 20:03Arkiverad

Charlotte Nygren Bonnier blir ny förvaltningschef för Arbete och välfärdsförvaltningen i Kristianstads kommun. Hon är i dag förvaltningschef för socialförvaltningen i Älmhults kommun.

Porträttbild av Charlotte Nygren Bonnier
Charlotte Nygren Bonnier blir ny förvaltningschef för Arbete och välfärdsförvaltningen från den 9 september. Foto: Hässleholms kommun

Charlotte Nygren Bonnier har tidigare arbetat som biträdande förvaltningschef för kommunledningskontoret och verksamhetschef i omsorgsförvaltningen i Hässleholms kommun. Hon är bosatt i Bjärnum.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Charlotte Nygren Bonnier. Charlotte har en gedigen ledarförmåga och dessutom många års erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer. Jag har höga förväntningar på att hon, tillsammans med våra medarbetare, tar vid i det goda arbete som vi redan gör i våra verksamheter, men också tar sig an de utmaningar som vi har framför oss, säger Radovan Javurek (L), ordförande i arbete och välfärdsnämnden.

Charlotte Nygren Bonnier ser fram emot sitt nya uppdrag:

– Det ska bli spännande att börja jobba i Kristianstads kommun, som jag har hört mycket gott om. Jag ser fram emot att leda och fortsätta att utveckla den här förvaltningen tillsammans med mina medarbetare. Vi har utmaningar framför oss, men jag är övertygad om att vi ska lyckas, säger hon.

Arbete och välfärdsförvaltningen arbetar med individ- och familjeomsorg, arbetsmarknadsåtgärder och vuxenutbildning. Förvaltningens uppdrag mer konkret innebär bland annat stöd och hjälp till barn och ungdomar, ekonomiskt bistånd, undervisning i svenska för invandrare, missbruksvård samt praktik och arbetsmarknadsanställningar.

– Charlotte Nygren Bonniers erfarenhet och personliga egenskaper kommer att vara oerhört värdefulla. Vi hälsar henne välkommen till oss och ser fram emot att arbeta tillsammans med henne, säger Sabina Månsson Hultgren (S), vice ordförande i arbete och välfärdsnämnden.

Charlotte Nygren Bonnier tillträder sin tjänst den 9 september.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.