Nu är cykeldagarna igång

Uppdaterad:den 4 augusti 2021 16:05Arkiverad

I strålande solsken drog årets cykeldagar igång med en välkomsthälsning av kommunalråd Pierre Månsson (L) på Stora Torg i Kristianstad.

Kristianstads kommunalråd Pierre Månsson (L)  och Studiefrämjandets Mari Graneskog.
Kristianstads kommunalråd Pierre Månsson (L) och Studiefrämjandets Mari Graneskog.

Drygt 15 personer hade samlats på torget, redo med cykelhjälm och cykel, för att sedan gemensamt cykla till The Cape Trails – en häftig pumptrackbana bara några minuter bort.

Kristianstads kommunalråd Pierre Månsson (L) hälsade välkomna tillsammans med Studiefrämjandets Mari Graneskog och Ida Qvarnström.

Pierre Månsson pratade om glädjen med att cykla och berättade anekdoter från sina egna cykeläventyr. Bland annat en cykelsemester på Bornholm med familjen, ett äventyr som barnen pratar om än idag. 

- Det är roligt att se nya ställen på cykel. För mig är cykel något väldigt viktigt, och jag hoppas att de här cykeldagarna blir riktigt bra!

Därefter gav sig gänget, med Studiefrämjandet i spetsen, iväg genom Tivoliparken, längs ån och bort till The Cape Trails vid Timmermansgatan i Kristianstad. Här bjöds det på uppvisning och därefter fick den som ville och vågade testa på banan. Nu hade fler strömmat till och 20-25 personer var på plats för att uppleva pumptrackbanan.

 

Under onsdag 4 augusti - söndag 8 augusti finns det ett brett utbud av roliga aktiviteter, guidade turer, häftiga lopp, smakcykling, cykelkonst och mycket mer. Hela programmet finns på www.cykeldagarna.se

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.