Nominera din kandidat till arkitekturpriset

Uppdaterad:den 22 februari 2021 17:01Arkiverad

I år kommer Kristianstads kommun för första gången att dela ut ett arkitekturpris. – Priset kommer att ges till den eller de som gjort något extra inom arkitekturområdet i kommunen, berättar stadsarkitekt Roger Jönsson. Nu kan du nominera din kandidat.

Vem som kan komma ifråga för priset avgörs av de nomineringar som kommer in till kommunen.
– Vem som helst kan nominera en byggnad eller en kandidat till priset. Så är det något nytt byggnadsverk eller någon ny stadsmiljö du uppskattar mycket, eller någon som du verkligen tycker förtjänar arkitekturpriset så skicka din nominering till oss, säger stadsantikvarie Katarina Olsson

Det behöver alltså inte vara en person som nomineras utan det går även bra med en specifik byggnad, grupp av byggnader eller ett område. – Vet du inte vem som står bakom det du vill nominera så går det jättebra att bara skicka in adressen till oss. Så löser vi resten, förklarar Katarina Olsson.

Fram till den 15 mars har du möjlighet att nominera din kandidat. Skicka in namn samt kontaktuppgifter (adress är viktigast) till den eller det du vill nominera samt en motivering varför just din kandidat förtjänar att vinna. Din nominering skickar du till katarina.olsson@kristianstad.se eller via post till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, Kristianstads kommun, 291 80 Kristianstad.

Fakta

Kristianstads kommun och byggnadsnämnden delar från och med i år ut två priser kopplade till byggnadsmiljö. Den ena är arkitekturpriset som riktar sig främst mot arkitektonisk utformning och byggnadsvårdspriset som delas ut för kulturhistoriska insatser i byggnader.

Sista dag för nominering till priserna är den 15 mars. Mer information hittar du på www.kristianstad.se/arkitekturpris samt www.kristianstad.se/byggnadsvardspris.

Priset delas ut på kommunens födelsedag den 22 maj

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.