Musikaliska Strandhugg bjuder på en fullmatad sommar

den 16 maj 2023 13:20Arkiverad

Sommaren närmar sig med stormsteg och återigen kan vi hälsa publik och artister välkomna till Tivoliparken. Vi får njuta av musik av olika slag och slå oss ner på gräsmattan med picknickkorgen. Välkommen tillbaka på detta musikaliska gratisnöje de flesta torsdagar med start den 1 juni 2023.

Amanda Ginsburg gästar Tivoliparken den 10 augusti. Foto: Fabian Rosenberg
Amanda Ginsburg gästar Tivoliparken den 10 augusti. Foto: Fabian Rosenberg

Programmet inleds som sig bör med P4 Kristianstads otroligt populära familjekväll. På scen får vi bland annat njuta av bygdens stjärna Pernilla Andersson. Resten av sommarens program är en härlig mix. Vi bjuds bland annat på lokala skickliga musiker i form av Bandet Dönaberga, Kristianstads Stadsmusikkår, Hemvärnets musikkår och Åhus Blåsorkester. Kristianstads Storband avslutar de musikaliska strandhuggen i mitten av augusti.  

Den grammisprisade och älskade sångerskan Amanda Ginsburg förvaltar arvet från våra mest älskade svenska sångare och låtskrivare, som Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers. Samtidigt skapar hon med sin omisskännliga röst melodier som stannar kvar länge.

Superproffsen Rockabilly Fabulous bjuder på en stor dos glädje, energi och musikalitet och massor av ös, glitter och kvinnlig power. De gör egna tolkningar av låtar som Elton Johns ”I’m Still Standing” och Roxette’s ”The Look”, varvat med egenskrivet material i modern rockabillytappning.

Crying Day Care Choir är det malmöbaserade bandet som turnerat över hela Europa. De spelar en experimentell och traditionell svensk folkpop.

- Musikaliska Strandhugg är en kär tradition och ett riktigt sommartecken. Vi hälsar återigen publik och artister välkomna till vår fantastiska park, mitt i stan, säger David R Andersson, projektledare.

Sommarens program

Här är hela programmet:

1 juni:               Strandhuggspremiär med P4 Kristianstads familjekväll – på scen Pernilla Andersson

8 juni:               Åhus Blåsorkester

15 juni:             Crying Day Care Choir

22 juni:             Hemvärnets musikkår

29 juni:             Kristianstads Stadsmusikkår

6 juli:                 Rockabilly Fabulous

20 juli:               Bandet Dönaberga

10 augusti:       Amanda Ginsburg

17 augusti:       Kristianstads Storband avslutar sommarens strandhugg

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.