Lovet lovar en sommar fylld av aktiviteter

Uppdaterad:den 17 juni 2019 11:24Arkiverad

Simskola, ridläger, klättring, dans eller trolleri? Sommaren fylls av lek, idrott, kultur och natur. Både kommunala och föreningsdrivna verksamheter bjuder in barn och unga till ännu ett späckat sommarlovsprogram som en del av satsningen på avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn 6-15 år.

– Sommarlovets arrangörer har arbetat fram varierande och roliga aktiviteter som är en del av ett brett program. Jag hoppas att alla hittar något som verkar roligt och att Kristianstads barn och unga kommer minnas sommarlovet 2019 som en period fylld av nya möten, spännande upplevelser och minnesvärda stunder, säger projektledare Sarah Granholm.

Bekanta och nya programpunkter

Aktiviteter sker på olika tider och platser runt om i kommunen under både längre perioder och kortare tillfällen. Vissa aktiviteter riktar sig till lite yngre barn, några till äldre och andra är öppna för alla. Anmälan krävs till vissa aktiviteter, men till många kan du dyka upp spontant. Det mesta från föregående sommarlovsprogram upprepas i år. Som den avgiftsfria simskolan på olika friluftsbad och Tivolibadet, fotbollsskola, programmering och bowling. Men nya saker står också på schemat. Nytt för i år är bland annat att C4 Climbing club anordnar klättring. Några arrangörer möts i temat trolleri och magi och nytt sommarprogram för Kulturhuset Barbacka är bland annat dans från olika delar av världen.

– Det är också större fokus på mobila verksamheter som besöker olika platser i kommunen för att möta barnen där de finns. Kristianstads fritidsgårdsforums mobila fritidsgård turnerar runt till olika orter under sommarlovets första tre veckor. Skåneidrotten tar vid följande tre veckor för spontanidrott på olika platser med ledare och lokala idrottsföreningar, berättar projektledare Sarah Granholm.

Det är ett statligt bidrag som för fjärde året i rad möjliggör för kommuner att genomföra sommarlovsaktiviteter för barn mellan 6 och 15 år. Bidraget ska aktivera både flickor och pojkar, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

På kommunens hemsida samlas aktiviteter som är gratis för barn och unga. På hemsidan finns både sådant som genomförs som en del av satsningen på avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn 6-15 år ihop med andra roliga gratisaktiviteter. Spana in www.kristianstad.se/lov för information om vilka aktiviteter som fyller sommarlovet. Där listas arrangörer, tider, platser, åldrar och hur du anmäler dig. Lov i Kristianstad finns på Facebook, www.facebook.com/lovikristianstad och Instagram under användarnamnet @lovikrstd

För mer information, kontakta: sarah.granholm@kristianstad.se eller 044-13 61 70.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.