Lov i Kristianstad fortsätter trots pandemi

den 27 maj 2020 09:13Arkiverad

Lov i Kristianstads syfte har alltid varit att ge alla barn och unga möjligheten till ett roligt och meningsfullt lov. I år är detta extra viktigt då många kommer att vara hemma under lov och semester.

Sedan 2016 har Kristianstads kommun anordnat kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga i åldern 6-15 år. Projektet har finansierats av statliga medel och aktiviteterna har samlats under rubriken ”Lov i Kristianstad”. Under åren har tusentals barn och unga deltagit i bland annat fri simskola, dansfestival, programmeringskurser och massor av olika sportaktiviteter. Garantipengarna för kostnadsfria lovaktivitet delades ut för sista gången 2019.

Kristianstads kommun har sett den stora nyttan med att erbjuda kostnadsfria aktiviteter och med finansiering från Tillväxtverket kan kultur och fritid, tillsammans med olika föreningar även i år arrangera en mängd aktiviteter. Nytt för i år är att åldersspannet ökas och nu kan alla mellan 6 och 18 år delta.

Lov i Kristianstads syfte har alltid varit att ge alla barn och unga möjligheten till ett roligt och meningsfullt lov. I år är detta extra viktigt då många kommer att vara hemma under lov och semester.

-          Jag tror det är extra viktigt i år att vi jobbar för att barnen ska få ett minnesvärt sommarlov, när vardagen inte är som vanligt. Barnen är de sista som ska påverkas av den här situationen. Vi följer såklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör det bästa vi kan utifrån läget, säger projektledare Sarah Granholm.

För att garantera trygga aktiviteter och förhindra smittspridning satsas det på fler tillfällen med färre deltagare. Sammanlagt är det 17 arrangörer som erbjuder allt från fotbollsskola till serieteckning.

Som tidigare år blir det bland annat gratis simskola, ridläger, Kdff:s Summercamp och utflykter med KFGF (Kristianstads Fritidsgårdsforum) eller Urbana Hembygdsgården. Ett par exempel på nyheter är möjligheten att prova på squash och att KFUM Basket, liksom Sportbilen, som arrangeras av RF SISU Skåne, kommer att åka till olika områden i och utanför Kristianstad.

Alla aktiviteter finns samlade på www.kristianstad.se/lov

Vi som arrangerar är Kristianstads kommun (biblioteken, Kulturhuset Barbacka, Tivolibadet, Urbana hembygdsgården, naturum Vattenriket), KFGF Kristianstads Fritidsgårdsforum, KSLS, ÅSS, KDFF, Tollarps Bowling, RF SISU Skåne, KFUM Basket, Kristianstad FC, Kristianstad Ridklubb, Squash Club Kristianstad, Näsby IF, Nosaby IF.

För ytterligare information kontakta:
Sarah Granholm, projektledare, 0733-13 61 70 sarah.granholm@kristianstad.se
Åsa Maria Hellman, projektadministratör, 0724-67 86 98 asa-maria.hellman@kristianstad.se

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.