Juryn tillsammans med vinnarna på UF-marknaden
Juryn tillsammans med vinnarna på UF-marknaden

Ljus, spray, återbruk och god hälsa prisades

Uppdaterad:den 18 april 2017 15:32

Varje år arrangeras en lokal marknad i Kristianstad där UF-företagare inom ramen för sina gymnasiestudier visar upp och säljer sina varor eller tjänster. Årets upplaga ägde rum i Galleria Boulevard fredagen den 7 april och projektleds av UF-företaget "Green Infinity UF".

Marknaden är ett sätt för företagen att visa upp vilka varor och tjänster de har till försäljning.  Under dagen bedömdes de unga företagare av en jury som utser vinnare i kategorierna ”mässans säljbord/monter", "mässans vara”, ”mässans tjänst" samt "mässans säljande företag".

Vinnande företag

Priset för Säljbord/monter vanns av Ljusglimt UF med motiveringen ”Med en röd tråd i er exponering skapar ni genuinitet. Produkterna är naturliga, skänker hopp men också värme.

Safety Spray UF vann priset för mässans säljande företag som genom ett proffsigt bemötande redan utanför montern så fångades intresset för produkten.

Mässans tjänst vanns av Old is Gold UF där motiveringen löd; Med en tanke där gammalt blir som nytt och med hållbar återanvändning av kvalitetsprodukter i sikte får man hjälp på ett enkelt sätt.

Med stor energi och sant entreprenörskap har detta företag skapat en produkt som på ett bildande sätt kan bidra till en god hälsa var motiveringen till mässans vara. Det priset gick till Sigrids UF. Sigrids UF vann regionfinalen i Malmö och ska representera Skåne i den nationella tävlingen. 

Om UF, Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en organisation som tillhandahåller utbildningskoncept för skolan och hjälper unga att utveckla entreprenöriella egenskaper redan i tidig ålder. UF-företagande är för gymnasieelever mellan 16 och 20 år. Under ett läsår får eleverna uppleva ett företags livscykel genom att starta, driva och avveckla ett UF-företag. UF-företagarna får stöd och hjälp av lärare och rådgivare från näringslivet.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.