För Kulltorp i tiden

Uppdaterad:den 3 december 2018 16:10Arkiverad

På en blöt byggarbetsplats på Kulltorp håller den nya Kulltorpskolan på att träda fram. Tre stycken elever grävde på måndagen ned en tidskapsel på skolgården. Frågan är – vad lägger man i en tidskapsel som ska symbolisera 2018?

Ett funktionsplagg, ett proteinrikt mellanmål, eller kanske en belysande broschyr om skärmtid? Nej, eleverna var kreativare än vad en vuxen kanske skulle vara i valet att symbolisera 2018. Trälådan hade fyllts med brev till framtiden, mynt, fotocollage och pärlplattor. Alla klasser från Kulltorpskolan, som för tillfället är utplacerade på Österängsskolan och Nosabyskolan, hade lagt i ett bidrag i kapseln som självklart var målad i Kristianstadsfärgen orange.

Intill gropen pågår plantering och iordningställande av lekutrustning. Tidskapseln skulle placeras på cirka en meters djup på skolgården, så barnen fick hjälp av ”Per med grävskopan” från IKAB entreprenad att gräva ett stort hål. Sedan lade barnen i kapseln i gropen som fylldes med grus och lera.

- Även om bygget går mycket fort så kan vi knappt vänta till juni 2019 då flyttlasset går. Till höstterminen 2019 kan vi äntligen ta emot eleverna i de nya lokalerna, säger Roger Dehlén, rektor för Kulltorpskolan.

Inne i skolan pågår lika mycket aktivitet som på skolgården. Det är mycket som ska vara på plats innan alla inventarier kan flyttas in. Ventilation, köksutrustning, teknik etc. trängs om att lyftas in i huset.

Roger Dehlén är rektor på Kulltorpskolan och han ser fram emot att få flytta in i de nya lokalerna.

Kan vi tjuvkika in i skolans lokaler, Roger?

- Nej, det ska personalen få göra först, säger Roger Dehlén bestämt och skribenten inser snabbt att det inte är någon idé att försöka övertala honom – trots bra argument om att det faktiskt regnar kraftigt.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.