Kristianstad nominerad till bästa LSS-kommun

Uppdaterad:den 1 oktober 2019 13:34Arkiverad

Bakom nomineringen står Jan-Åke Wendel, ordförande i den lokala FUB-föreningen i Kristianstad, en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv.

Person i rullstol.

 Jag nominerade Kristianstads kommun till priset för att jag tycker att vi på FUB blir mycket väl behandlade i frågor som rör LSS. Det fungerar utmärkt. Vi får oftast snabbt svar när vi söker kontakt med beslutsfattare och tjänstemän i olika frågor, säger Jan-Åke Wendel.

Det är tidningen Föräldrakraft, webbsajten HejaOlika.se och ABH Utbildning och Rådgivning som har utlyst tävlingen om Sveriges bästa LSS-kommun. Priset ska gå till en kommun som är värd att uppmärksamma för positivt arbete med LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Bedömningarna kommer att göras utifrån LSS ledord om självbestämmande, inflytande, personlig integritet och delaktighet. Juryn kan också komma att bedöma hur kommunen fungerar både som politiskt organ, beslutsfattare och utförare.

Vill du läsa mer?

Nyhetssajten Heja Olika uppmärksammar nomineringen i en längre intervju med Jan-Åke Wendel.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.