Kommunstyrelsen på utfärd

den 19 juni 2019 21:31Arkiverad

En tjuvtitt på Lingenässkolan och ett studiebesök hos Gårdsfisk i Skättilljunga var ett par av punkterna på programmet när kommunstyrelsen och kommunrevisorerna gjorde sin traditionella utfärd efter vårens sista möte.

Folksamling i byggstökig hall.
Kommunstyrelsen och revisorerna fick titta in i Lingenässkolan som snart står klar att ta emot sina första elever.

Årets studieresa för politikerna började och slutade med fisk.

Först ett besök i Fornstugan i Tivoliparken, där det serverades fish and chips tillagad av rödstrimma och en presentation av Sotnosens ägare Maria Bubs och Veronica Börjessons idéer omkring mat och närproducerade produkter. Sist ett besök i Skättilljunga där rödstrimman odlats i Gårdsfisks anläggning. Där fick besökarna höra Mikael Olenmark Dessalles berätta om fiskodlingens födelse och utveckling, som skedde med stöd av Krinova Science Park & Incubator där kommunen är huvudägare. Under Daniel Lauritsens ledning fick deltagarna också en rundtur bland de stora fisktankarna, där clarias och rödstrimma växer till sig.

Mellan start och mål guidade kommunens miljö- och samhällsbyggnadschef Tommy Danielsson bussresan förbi pågående och framtida utvecklingsprojekt i kommunen.

På Näsby blev det ett längre stopp med förhandsvisning av Lingenässkolans nästan färdigbyggda lokaler. Projektledaren Torbjörn Gustafson från C4 Teknik visade tillsammans med Mats Dragg och Johan Dietsch från barn- och utbildningsförvaltningen runt i de nästan färdiga lokalerna. Särskilt stolta var de när de kunde visa alla lösningar som ska kunna underlätta skoldagarna för eleverna på särskoledelen.

I Vä fick de kringresande politikerna också träffa Trafikverkets projektledare Daniel Rosenqvist som berättade om den pågående motorvägsutbyggnaden mellan Sätaröd och Vä.

Hos Gårdsfisk bjöds en smakbit av rökt clarias efter rundtuen i fiskodlingen.Hos Gårdsfisk bjöds en smakbit av rökt clarias efter rundtuen i fiskodlingen.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.