Julstämning i stadskärnan

Uppdaterad:den 2 december 2019 14:45Arkiverad

Nu strålar Kristianstads centrum inför julen. Kommunen, fastighetsägare och handlare samarbetar genom Handelsstaden för att gator och torg stämningsfullt ska lysas upp. Lilla Torg framstår i år i nytt ljus.

I innerstadens plantering tänds marschaller.
I innerstadens plantering tänds marschaller.

Besökare i Kristianstads stadskärna märker säkert att Lilla Torg har fått en hel del nyheter i årets julbelysning. Träden runt torget är klädda i ljusslingor, fasaderna har fått ny belysning, i planteringarna tänds marschaller och i det sydvästra hörnet står nu en tre meter hög snögubbe och skapar julkänsla.

Julbelysningen samordnas genom Handelsstaden, ett samarbetsforum för stadskärnans utveckling där kommunen, fastighetsägarna och handelsföreningen ingår.

– Jag tycker att det börjar bli riktigt bra julkänsla på torget nu. På skyltsöndagen lades det upp en snöhög för barnen att leka i nedanför den nya snögubben. Det blev väldigt uppskattat, säger Charlotte Svärd, verksamhetsledare i Handelsstaden.

Charlotte Svärd är nöjd med årets julstämning på torget. 

Från skyltsöndagen den 1 december och hela tiden fram till jul händer det mycket kul i Kristianstad. Under julhandeln har många butiker extraöppet och det ordnas musikframframträdanden och aktiviteter för alla åldrar.

Träden på Lilla Torg har fått nya belysningsslingor och mellan husen hängs ljusspann upp.

– Det gläder mig att alla parter sluter upp tillsammans för att skapa julstämning. Det gör sig inte av sig självt, säger Charlotte Svärd och tittar upp mot en fasad på södra delen av torget där belysningsslingor håller på att sättas upp.

God jul och välkommen till Kristianstads stadskärna!

Många av stadens handlare julpyntar också vid sina entréer.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.