Julgranen uppe på Stora torg

Uppdaterad:den 16 november 2023 08:49Arkiverad

Årets julgran är på plats på Stora torg i Kristianstad. Ännu är den lite tilltufsad efter resan från Arkelstorp, men nästa vecka ska den bli klädd och tindra i all sin glans.

fyra män framför en gran
Hussein Karari, Pär Alexandersson, Kent Lövkvist och Nils Andersson har fått julgranen på plats på Stora torg.

Julstämningen börjar så smått trappas upp. En milstolpe på vägen mot helgen är julgranen framför rådhuset i Kristianstad, en gammal och välkommen tradition.

I år gjorde Nils Andersson, Pär Alexandersson, Hussein Karari och Kent Lövkvist från kommunens tekniska förvaltning, ett grannlaga jobb med resningen av den ungefär 13 år gamla och ungefär lika många meter höga granen.

Pär Alexandersson, som som rest fler granar än de flesta, minns att förra året blåste så mycket så att de blev tvungna att komma tillbaka och räta upp granen i efterhand. I år gick det lite lättare att få granen i rätt läge.

Nästa vecka ska ljus och kulor sättas upp. Förra året fick julgranen på torget en rejäl uppgradering med nya dekorationer och det blir samma pynt som används i år.

Nu drar arbetslaget vidare för att sprida julstämning på fler håll i kommunen, där totalt 15 granar ska sättas upp på olika platser den närmaste tiden.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.