Isbanan tillbaka på Stora torg i vinter

den 21 november 2023 11:58

Succén från 2021 kommer tillbaka igen redan till julskyltningen. Utöver möjligheten att åka skridskor blir det bland annat uppvisningar, skridskoskola och tillfälle för barnen att få möta isprinsessor och andra spännande figurer. Skridskor och hjälmar kommer att lånas ut vissa tider.

Bild lånad av Kristianstad City.
Bild lånad av Kristianstad City.

Satsningen görs av Sparbanken Skåne, Kristianstad City och Kristianstads kommun.

— Vi är så glada över att vi kan erbjuda stora och små besökare denna roliga mötesplats mitt i stadskärnan igen. Det blev en succé under 2021 och vi tror på lika många besökare nu. Vi hoppas att isbanan och aktiviteter kring den ska bidra med glädje, stämning och trivsel i vintermörkret, säger Camilla Palm (M), kommunalråd Kristianstads kommun.

— Det med stor glädje vi är med och bidrar till denna satsning på stadskärnan, eftersom vi såg hur mycket isbanan betydde förra gången. Vi hoppas på många besökare, inte bara från närområdet, utan också mer långväga ifrån, säger Helen Göransson, bankchef på Sparbanken Skåne.

Det kommer att finnas belysning, bord och sittplatser runt isbanan. Den kommer att vara bemannad vissa timmar och då kan alla som vill gratis låna skridskor och hjälmar, material som Fritidsbanken ställer upp med. 

Om isbanan på Stora torg

Isbanan är 10 gånger 20 meter. Den öppnar på julskyltningen den 3 december.

Isbanan köptes in 2022. Under vintern 2022/2023 sattes den inte upp på grund av utmaningarna med höga energipriser och effektbegränsningar. Investeringar har nu gjorts i kylaggregatet så att det drar mindre energi och kan styras på ett annat sätt. Hur länge isbanan blir uppe beror på hur kall vintern blir.

Mer information

Tina Gunnarsson, näringslivschef Kristianstads kommun, telefon 0733-13 55 92

Helen Göransson, bankchef Sparbanken Skåne, telefon 044-13 85 92

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.