IFK-spelarna och publiken hyllade varandra

Uppdaterad:den 8 juni 2023 11:37Arkiverad

Jublet steg mot sommarhimlen när årets svenska mästare i handboll äntrade Tivoliparkens scen, en dryg vecka efter finalsegern i Kristianstad Arena. Orangeklädda handbollsfans i alla åldrar hade samlats i parken för att hylla och visa uppskattning för sitt lag.

Handbollsfans framför Tivoliscenen
Sju spelare finns på planen i en handbollsmatch och tröja nummer 8 har tilldelats IFK-publiken, som av laget lyftes fram som en viktig medspelare i intervjuerna på scenen.

Arenachefen Henrik Fröberg kunde bara koppla av och njuta.

Uppskattningen var ömsesidig. När kvällens konferencier Håcan Nilsson gjorde korta intervjuer med varje spelare och ledare fick publiken i sin tur många lovord och flera av dem återkom till hur viktigt stödet från publiken är för laget.

Publikstödet ser ut att hålla i sig. Håcan Nilsson kunde meddela att det tidigare under dagen, när årskorten för nästa år släppts för försäljning, hade sålts dubbelt så många årskort som den första försäljningsdagen förra året.

Sparade klappor från säsongens matcher kom till användning igen.

 

Alla IFK Kristianstads elitspelare utom de krassliga Marcus Olsson och Emil Frend Öfors fanns på plats i Tivoliparken, och de allra flesta kommer publiken att återse kommande säsong.

De var med stolthet och kraft som publiken stämde in i Linus Flinks kampsång Brandgula hjärtan och gräsmattan framför Tivoliscenen skimrade i alla nyanser av orange.

Fler bilder från firandet finns i kommunens Flickr-album som du hittar under länken i relaterad information.

Många barn fanns med i Tivoliparken, så  goda förutsättningar finns för framtida publiktryck.

Det ska böjas i tid...

 
 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.